WINNER TAKES IT ALL: Én mann vant alene hele jackpotten i Powerball-lotteriet i USA i februar. Butikken i Milpitas i California som solgte vinnerloddet, får nærmere seks millioner norske kroner. AP Photo/Bay Area News Group, Anda Chu)
WINNER TAKES IT ALL: Én mann vant alene hele jackpotten i Powerball-lotteriet i USA i februar. Butikken i Milpitas i California som solgte vinnerloddet, får nærmere seks millioner norske kroner. AP Photo/Bay Area News Group, Anda Chu)

Vant 2,5 milliarder kroner – nå står han fram

Livet har endret seg totalt for B. Raymond Buxton som alene vant storpremien i det amerikanske lotteriet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 19. februar kjøpte Raymond Buxton en lottokupong i Milpitas, nord i den amerikanske delstaten California.

Jackpotten var på svimlende 425 millioner dollar, altså drøye 2,5 milliarder norske kroner. Det var nok til at Buxton valgte å kjøpe en kupong til for å øke vinnersjansene, litt.

Den avgjørelsen skulle endre livet totalt for pensjonisten Buxton.

– Fikk ikke sove på mange dager

Én eneste person hadde valgt den riktige tallkombinasjonen for å ta hele premien hjem alene. Buxley kunne ikke tro at han hadde vunnet, ifølge NBC News' lokale stasjon i Bay Area.

– Utrolig. Jeg satt foran datamaskinen i flere timer, og trodde ikke på det. Jeg sjekket og sjekket om igjen at tallene stemte fra flere kilder. Da sjokket hadde lagt seg, fikk jeg ikke sove på mange dager, forteller Buxton når han tirsdag valgte å hente den enorme pengepremien.

Ifølge lotteriet, California Lottery, var Buxton så spent at han ikke klarte å dele den glade nyheten med noen. 

– Sittende på en så verdifull kupong var veldig skremmende. Det er utrolig hvordan en liten papirbit kan forandre livet ditt, sier han i en uttalelse til lotteriet.

Måtte sjekke lottovinner-håndboka

Fra trekningen 19. februar da det endelig gikk opp for den heldige amerikaneren at han hadde vunnet, så har Buxton brukt lang tid med advokater og finansielle rådgivere for å planlegge hva han skal gjøre med pengene. 

Han måtte også ty til en egen håndbok laget for lotterivinnere, for å best mulig planlegge sin plutselige svært romslige økonomi. 

Buxton valgte å ta ut hele summen med en gang, og fikk dermed 242 millioner dollar, eller nærmere 1,5 milliarder kroner, før skatt.

Men selv om han måtte tre frem i søkelyset for å motta pengene, har han en plan for fortsettelsen.

– Min langsiktige plan er å prøve og leve et helt normalt og diskré liv, sier han.