VANT I RETTEN:  Skuespiller Sverre Anker Ousdal HER UNDER  av Kong Lear på Nationaltheatret. (Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)
VANT I RETTEN:  Skuespiller Sverre Anker Ousdal HER UNDER  av Kong Lear på Nationaltheatret. (Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)

Anker Ousdal vant rettssak mot Pasientskadenemnda

Skuespilleren mistet synet etter en operasjon ved Rikshospitalet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sverre Anker Ousdal vant rettssaken mot Staten v/Pasientskadenemnda. Det kommer frem i en dom fra Oslo tingrett tirsdag.

I 2008 var skuespilleren rammet av leverkreft, og gikk gjennom en levertransplantasjon.

Etter operasjonen våknet han opp blind. I dommen er det i stor grad enighet om at synsskaden til skuespilleren har sammenheng med levertransplantasjonen. Pasientskadenemnda er ifølge dommen erstatningsansvarlig for skadene.

Synsnerven til Ousdal skal ha fått for lite oksygen under operasjonen, som har ført til at han i etterkant er blitt synshemmet. 69-åringen har fått tilbake noe av synet etter operasjonen, men er fortsatt sterkt svaksynt. 

«Synsskaden har medført at Ousdal er tilnærmet blind. Det er videre enighet om at synsskaden er en meget sjelden og uventet komplikasjon ved en levertransplantasjon», står det i dommen.

I dommen fra tingretten dømmes Staten v/Pasientskadenemnda til å betale sakomkostnader på 298.000 kroner til skuespilleren.