Suzann Pettersen har fått føling med ryggskaden hun pådro seg i forrige uke, og står over årets første Major-turnering i California. AFP PHOTO
Suzann Pettersen har fått føling med ryggskaden hun pådro seg i forrige uke, og står over årets første Major-turnering i California. AFP PHOTO

Tutta trekker seg fra årets første Major

Suzann Pettersen står trolig over alle turneringene i april grunnet en skade i ryggen. Smerterne sitter i samme område som hun hadde prolaps for ti år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Suzann Pettersen må stå over årets første Major-turnering som arrangeres i Rancho Mirage, California denne uka, får TV 2 opplyst.

- Jeg klarer å stabbe meg rundt, men jeg løper ikke akkurat. Det var vel ikke så mye håp om å bli klar egentlig, men man prøver jo til det siste, sier Tutta til TV 2 tirsdag kveld.

Golfstjerna meldte klokka 18 norsk tid til arrangørene i Kraft Nabisco Championship at hun er nødt til å kaste inn håndkleet i turneringen hun hadde håpet å gå til topps i - og dermed sannsynligvis også overta plassen som nummer én i verden fra sør-koreanske Inbee Park.

Trolig står hun over alle de resterende LPGA-turneringene i april, deriblant på Hawaii om to uker - der hun er tittelforsvarer. Den siste turneringa denne måneden går av stabelen i San Fransisco 24-27. april.

Skulle plukke opp solkrem

32-åringen har fått føling med ryggskaden hun pådro seg i Phoenix på mandag i forrige uke.

- Jeg skulle bøye meg og plukke opp solkrem på hotellrommet, og plutselig var smertene der - det kom som lyn fra klar himmel, forklarer Pettersen.

Derfor stod hun også over LPGA-turneringen i Carlsbad, California sist uke, for å bli helt frisk til årets første Major. Nå viser det seg at skaden er mer alvorlig enn først antatt.

- Én ting er at kroppen sier at nok er nok, men nå har jeg ikke rørt en kølle på ti dager så jeg hadde ikke stilt topp forberedt i alle fall.

- Det er kjipt å miste turneringer som betyr mye for meg, men akkurat nå er golf såpass fjernt at det faktisk gjør det mindre kjipt enn om det hadde vært en 50/50-vurdering, beskriver hun.

- Nå har jeg det dritkjedelig og jeg aner ikke hvordan jeg skal komme meg hjem, for det er vondt å sitte og dermed ikke aktuelt å fly enda, sier Pettersen, som har familien på plass for å følge Majoren og feire bursdagen hennes førstkommende mandag.

- Det blir litt av en feiring i år, sier hun og drar på smilebåndet.

Prolaps

Det som vekker bekymring er at skaden sitter i samme område i ryggen som hun hadde en prolaps i for ti år siden. 

- Jeg har fått en smell i ryggen. Den er mest sannsynlig ikke alvorlig, men inntil smertene gir seg så må jeg ta det mer med ro. Jeg følte meg i kjempeform og var ikke stiv eller noe. Jeg trodde det var en muskelstrekk, men så tok vi MR som viste at jeg har irritert samme område som der jeg hadde prolaps.

Den gang var smertene store, men Pettersen har lært seg hvordan å vedlikeholde kroppen for å holde prolapsen på avstand.

- Jeg ser ikke på ryggen som et svakt punkt lenger, snarere en styrke, fordi jeg har gjort de øvelsene hver dag. Nå må jeg bare ta tak for å bli frisk fortest mulig, men jeg bør ikke forte meg for mye heller for å ikke irritere det ytterliggere. Om det tar to eller tre uker er det ingen som vet, men jeg må smøre meg med tålmodighet, sier Pettersen.

- Hva slags behandling får du?

- Det er ikke så mye jeg kan gjøre før smertene døyver.

Toer i verden

Tutta har som mål å overta verdensrankingen i år, og gjerne før hun fyller 33 år på mandag 7. april. Skulle hun klart det måtte hun seiret i California, og nåværende verdensener Park kunne ikke endt på pallen.

Nå blir veien til tronen som verdens beste trolig lenger for Pettersen, avhengig av hvor godt sør-koreaneren gjør det.

Oslo-jenta stod også over årets første turnering på Bamahas i januar, den gang grunnet en vond skulder.