«Marit» (38): – Han kunne drept meg om han ville

Hennes voldsdømt eks-samboer rømte fra varetekt søndag. Nå lever hun på hemmelig adresse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag rømte en voldsdømt 38 år gammel mann ut fra sitt ubevoktede værelse på Bærum sykehus.

SJOKKERT: «Marit» reagerer på hvordan hennes tidligere kjæreste rømte fra varetekt. (Foto: Cathrine Eide/TV 2).
SJOKKERT: «Marit» reagerer på hvordan hennes tidligere kjæreste rømte fra varetekt. (Foto: Cathrine Eide/TV 2).

Mannen, som nå er på frifot, ble i januar i år dømt til ett år og seks måneder fengsel for grov mishandling av sin tidligere samboer «Marit».

Søndag ettermiddag ble hun kontaktet av politiet - og fikk beskjed om at mannen var på frifot igjen. 

– Knusende

– Jeg ble jo sjokkert fordi han sitter i varetekt. Det var knusende å høre at han bare kunne gå rett ut uten at det var noen som passet på ham, sier «Marit», som er et fiktivt navn på kvinnen som ønsker å være anonym.

Mannen ble før helgen fraktet til sykehuset fra varetekt i Oslo fengsel - angivelig på grunn av en hjertelidelse. 

– Med bakgrunn i hans angivelige helsetilstand, var det ikke vakter til stede på sykehuset, bekreftet sjef for operativ enhet hos Romerike politidistrikt, Hans Holmgrunn til TV 2 mandag.

Tirsdag ettermiddag opplyser politiet til TV 2 at mannen fortsatt er på frifot.

Se intervju med Marit i videovinduet øverst i saken.

– Kunne ha drept meg

Etter at mannen rømte fra varetekt søndag, har han brutt seg inn i leiligheten som han tidligere delte med Marit.

– Vi har kjennskap til et innbrudd som skal ha skjedd, bekrefter Hans Holmgrunn ved Romerike politidistrikt til TV 2.

TV 2 møter Marit på den hemmelige adressen hun har oppholdt seg på de siste månedene for å føle seg trygg. Hun trøster seg med at hun ikke var hjemme i sitt eget hjem søndag kveld.

– Hvis han ville ha drept meg, så kunne han ha gjort det den kvelden da han brøt seg inn hjemme, sier hun

Kunne fått fatale følger

Marit mener at mannen er for syk til å kunne skade henne, men hun er skremt av tanken på at han er på frifot og at han har oppsøkt leiligheten hennes.

– Hvis jeg hadde sittet hjemme da han rømte og da jeg trodde at jeg var trygg, så kunne det ha fått helt andre følger. Nå skjedde ikke det denne gangen, men det kunne ha skjedd, og det er det jeg er sint for, sier hun og legger til at saken sender et farlig signal til andre som er i samme situasjon som henne. 

Marit understreker at hun har sympati overfor sin tidligere samboer, og at det er politiet som har gjort en grov feil i denne saken. Hun vil likevel oppholde seg på hemmelig adresse inntil videre.

– Jeg håper at politiet finner ham slik at han får den medisinske hjelpen han trenger, slik at han får han sone straffen sin, sier hun.

Grov mishandling

I dommen fra Nedre Romerike tingrett, kommer det frem at mannen mishandlet «Marit» grovt over en periode fra januar 2013 frem til han ble pågrepet i september 2013. 

I tillegg til en rekke slag mot kropp og ansikt, skal han ifølge dommen også ha hoppet gjentatte ganger på hennes brystkasse, dratt henne i håret og tatt kvelertak på henne. 

– Det er ingen grunn til å tro at han er farlig utover det han for så vidt har gjort tidligere, og som han er domfelt for, uttalte Holmgrunn til TV 2 mandag.