Kristin Holte er Norges håp i CrossFit-EM

I midten av mai er det EM i CrossFit. Søndag var den siste sjansen til å kvalifisere seg, og TV 2 møtte det norske håpet, 28 år gamle Kristin Holte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
CrossFit er en sport som varierer innenfor ulike øvelser. (FOTO: Justin Sullivan/Getty Images/AFP)
CrossFit er en sport som varierer innenfor ulike øvelser. (FOTO: Justin Sullivan/Getty Images/AFP)

I de nye CrossFit-lokalene i Åsane i Bergen, var hele Norges-eliten samlet til siste runde av årets EM-kvalifiseringen. Blant disse er Hokksund-jenta Kristin Holte. Hun har holdt på med CrossFit i snart to år, og vant den prestisjetunge turneringen «Battle of London» så sent som i januar. 

Gjennom nåløyet

Nå sikter Holte mot EM i København i mai, og drømmer om å kunne kvalifisere seg til sommerens VM i USA. Men det er trangt om plassene for å få sjansen til å bli «the worlds fittest» eller på godt norsk; «verdens sprekeste». 

Arrangør og tilrettelegger for den siste av totalt fem kvalifiseringsrunder, Yasir Jari, har stor tro på Holte. 

– Jeg har troen på Kristin. Hun har gjort det utrolig bra de siste to årene og jeg tror hun kommer til å fortsette å gjøre det bedre og bedre. 

Totalt er det 96 atleter som entrer EM i mai, 48 kvinner og 48 menn. Konkurransen er knallhard, og kun tre kvinner og tre menn vil gå videre til «The Games» eller VM til sommeren. Holte ble for øvrig nummer sju i fjorårets EM.

Kristin Holte klar for siste kvalifiseringsrunde. (Foto: TV 2)
Kristin Holte klar for siste kvalifiseringsrunde. (Foto: TV 2)

– Jeg har ikke fokusert så mye på selve kvalifiseringen, for å kunne opprettholde treningsmengden frem mot EM. Så jeg har gjort øktene kun en gang, og gjort det maks hver gang jeg har gjort det, sier Holte.

Sterk siste kvalifiseringsrunde

Før søndagen hadde det tidligere vært fire kvalifiseringsrunder. Resultatene fra disse øvelsene blir lagt sammen med søndagens resultateter, og ble tirsdag publisert på CrossFit sine offisielle nettsider

Med tiden 8.52 ble Holte nummer to i hele Europa på øvelsen, og nummer fire totalt. Det gjør at hun nå er klar for EM. 

Se møtet med Kristin og den siste kvalifiseringsrunden i videovinduet øverst.