KRITISK: Gary Neville (t.h.) mener Manchester United har et forsvarsproblem før møtet med Bayern München. Foto: Scanpix.
KRITISK: Gary Neville (t.h.) mener Manchester United har et forsvarsproblem før møtet med Bayern München. Foto: Scanpix.

Neville: – United har et forsvarsproblem

Den tidligere backen sliter med å se hvordan Manchester United skal slå Bayern München.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld venter kanskje sesongens største utfordring for Manchester United når de tar imot Bayern München på Old Trafford.

Mens førstnevnte er inne i sin verste sesong på mange år, har Bayern allerede vunnet Bundesligaen og regnes av mange som Europas beste lag for øyeblikket.

Mangler spillere

Før kampen har kveldens verter en del problemer med troppen. Robin van Persie er skadet, Patrice Evra er suspendert, Rafael er tvilsom på grunn av skade, mens Juan Mata kan ikke spille i Mesterligaen siden han allerede har deltatt for Chelsea.

Tidligere United-back, Gary Neville, sliter med å se hvordan hans tidligere klubb skal klare å slå Bayern.

– De har problemer i forsvaret. Rafael gikk av skade i helgen, og man undrer om Phil Jones kommer til å spille høyreback. Rooney kommer til å spille på topp, Mata kan ikke spille, så David Moyes blir tvunget til å ta avgjørelser. Kommer Ryan Giggs inn etter den gode kampen han hadde sist mot Olympiakos? sier han til Sky Sports

– Jeg har ikke snakket med min bror (Phil Neville, som er førstelagstrener i Manchester United) om det fordi jeg deltar på disse TV-showene og vil ikke vite. I mine øyne må de på en eller annen måte prøve å komme seg fint til returoppgjøret - og det blir tøft.

– Hvis man ser på de to siste hjemmekampene mot virkelig vanskelig motstand - Liverpool og Manchester City - og Bayern er bedre enn disse to, kommer det til å bli veldig tøft.

Gode hjemme

Men United har noe statistikk å lene seg på før kampen. Denne sesongen har de ikke tapt hjemme i Mesterligaen. Sist de hadde en slik rekke med kamper, vant de hele turneringen etter å ha slått Chelsea i finalen. Dessuten har de holdt buret rent flere ganger enn Bayern denne sesongen.

– Se på Arjen Robben, Franck Ribéry og Toni Kroos. Robben skal møte Büttner, som ikke har spilt mye fotball. Robben har snakket om at han gleder seg til denne kampen, og man kan forstå hvorfor, fortsetter Neville.

– Vidic og Ferdinand har ikke spilt mange kamper sammen. De spilte sammen borte mot Olympiakos, og de slet.

Scorer alltid mål

Og man kan forstå bekymringen. Bayern har scoret 115 ganger denne sesongen med et gjennomsnitt på 2,8 mål per kamp. 32 av målene kom i de siste ti kampene. Det er over et år siden sist de gikk av banen uten å score, da i 0-2-tapet for Arsenal. 

Etter at United tapte 0-3 for byrivaler City, uttalte TV 2s fotballekspert, Morten Langli, følgende:

– Hvordan skal dette gå mot Bayern? Og så over to kamper. Det kan bli veldig stygt dersom Bayern spiller på alle sylindere i begge kampene. 

– Vi snakker om et middels lag i Premier League mot Europas beste. Hvis Guardiola og co. bestemmer seg, kan det bli en lang tur fra trenerbenken og inn til garderoben for David Moyes.

Benekter at han ble tilbudt United-jobben

Da den spanske Bayern-treneren var arbeidsløs i fjor, gikk det rykter om at Sir Alex Ferguson prøvde å ansette han. 

– Nei, det var en vennlig middag. Jeg er ikke så god i engelsk, og da Sir Alex snakket fort, forsto jeg han ikke. Kanskje jeg ikke forsto at han tilbød meg jobben, spøkte Guardiola på pressekonferansen. Han tror United kan slå dem.

– Forrige sesong vant Bayern alt, og denne sesongen er vi over 20 poeng foran rivalene våre. Kanskje United ikke har hatt en særlig god sesong, men jeg ser gode spillere. Over to kamper kan de slå oss, legger han til.