– Truet med å skyte en kvinnelig vakt i hodet

Den mistenkte 28-åringen er en tidligere kjenning av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som mandag kveld meldte seg selv til politiet for å ha vært involvert i drapet på den 43 år gamle Djurgården-supporteren og firebarnsfaren, er en tidligere kjenning av politiet.

På en pressekonferanse tirsdag forteller politiet at de kjenner til mannen i fotballsammenheng og at hans navn har figurert i etterforskningen siden søndag.

Ifølge Aftonbladet er mannen bosatt i et villaområde utenfor Helsingborg sammen med sin samboer og parets barn. Den svenske avisen skriver at mannen er kjent i hooligan-kretser og tidligere er dømt for å ha truet en polititjenestemann. Det skjedde da han truet med å skyte en kvinnelig vakt i hodet etter at hun konfronterte han for ikke å ha betalt inn på en kro.

Det var rundt klokken 23.30 mandag kveld at 28-åringen meldte seg til politiet. Han ble satt i forhør og pågrepet omtrent en time senere. 

– En person har tatt kontakt. Han kom til politiet sent i går og sa at han hadde vært delaktig i denne hendelsen.

Politiet kan bare spekulere i hvorfor 28-åringen meldte seg selv.

– Han valgte det selv og ville ta et visst ansvar. Jeg kan bare spekulere i om det var på grunn av det voldsomme trykket rundt denne saken, sier aktor i saken, Eleonora Johansson.

Mannen skal i nytt forhør i dag. Foreløpig har politiet ingen flere mistenkte.

– Vi jobber videre med tradisjonelt etterforskningsarbeid. Vi har sikret en del spor på åstedet, og de skal undersøkes, så får vi se om de kan gi oss ytterligere informasjon, sier spaningsleder Caroline Aspinge.