MÅ TA SELFIE: For å sjekke inn på SAS-fly i dag er du nødt til å ta en selfie, sier flyselskapet. Foto: Twitter
MÅ TA SELFIE: For å sjekke inn på SAS-fly i dag er du nødt til å ta en selfie, sier flyselskapet. Foto: Twitter

Hvilken aprilspøk har du blitt lurt av?

Trafikkeksperter anbefaler massiv tuting i trafikken for å redusere køen, mens språkrådet vil fjerne bokstavene C, Q, X og Z - for å gjøre plass til blant annet blunkefjes og tommel opp på tastaturet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen har kommet. Dagen små barn gleder seg til, og de litt større grugleder seg til. Det viktige spørsmålet er: Klarer du å lure noen, før du selv blir lurt? 

Papiraviser, nettaviser og radiokanaler har flere artige spøker i dag, og her samler vi noen av dem. 

Har du sett en god aprilspøk? Send den til oss!

Tuting fører til mindre kø

Radiokanalen P4 kunne i morges fortelle at massiv tuting langs veiene fører til mindre kø.

Seniorforsker Leif Ove Horne ved Trafikkøkonomisk institutt mener vi nordmenn har mye å lære av bilister lenger sør i Europa, som er langt mer aktiv i fløytebruken enn oss.

Horne ba alle bilister tute i minst 25 sekunder i rushtrafikken i morges.

Selfie under innsjekking

For flyreisende innfører Sas selfie-tvang i dag. Reisende må fra nå av ta en selfie i innsjekkingen, og poste på nett. 

Begrunnelsen er at flyselskapet på denne måten vil oppnå større eksponering i sosiale medier.

Vil fjerne C, Q, X og Z

Språkrådet går inn for å fjerne flere bokstaver i det norske alfabetet. 

– Det var et lite omstridt forslag som ikke har ført til store diskusjoner. Det er jo snakk om bokstaver som ikke har noen funksjoner i norsk språk, sier seksjonsleder Alf Betheim.

Fjernes c, q, x og z så mener Språkrådet det frigjøres plass på tastaturet til smilefjes, blunkefjes, tommel opp og tommel ned.

Singel-lue i fjellheimen


Den norske turistforeningen (DNT) er klar over at mange lykkelige par har truffet hverandre på tur i fjellet, og vil nå legge forholdene ekstra godt til rette.

MED SINGEL-LUE PÅ TUR: Grønn lue på single Hanna Melhus, leder av DNT ung. Rød, og opptatt, lue på generalsekretær Nils Øverås. Foto: DNT
MED SINGEL-LUE PÅ TUR: Grønn lue på single Hanna Melhus, leder av DNT ung. Rød, og opptatt, lue på generalsekretær Nils Øverås. Foto: DNT

Foreningen organiserer singelturer gjennom hele året, men når fjellet fylles opp av påsketurister kan det være vanskelig å vite hvem som faktisk er ledig på markedet. 

– Alle som er ledige og klare for kontakt går med grønn lue, alle som er opptatt går med rød lue, og de som kanskje kan tenke seg kontakt har på gul, eller oransje lue, forklarer leder av DNTs ungdomsorganisasjon Hanna Melhus.

Stoltenberg til Ahus

Oslo legeforenings tidsskrift, Journalen, forteller tirsdag at Jens Stoltenberg er på vei til Ahus. Stoltenberg blir sykehusdirektør før han tiltrer stillingen som ny generalsekretær i Nato. 

Til Ahus: Jens Stoltenberg. FOTO: Scanpix
Til Ahus: Jens Stoltenberg. FOTO: Scanpix

– Vi ønsker å utnytte overgangsvinduet før Nato-jobben starter 1. oktober, sier en av hovedarkitektene bak jobbskiftet, og legger til: 

– Hensikten er å få en ny Ahus-ledelse på plass før fellesferien.

– Gravid med tvillinger

En gjenganger 1. april er å spøke med graviditeter. Kjendisen Linni Meister offentliggjorde på Instagram tirsdag morgen at hun akkurat hadde oppdaget at hun var gravid med tvillinger. 

– BARE TULL: Linni Meister forteller at hun lurte bestemoren sin godt med spøken. Foto: Instagram
– BARE TULL: Linni Meister forteller at hun lurte bestemoren sin godt med spøken. Foto: Instagram

– Det var bare tull. Jeg lurte bestemoren min trill rundt, og så lurte jeg Olav med at jeg hadde krasjet ferrarien, sier Meister til TV 2. 

Du må skifte etternavn

Trønder-Avisa skriver i dag at du må skifte etternavn til slik navnet uttales. 

Kommer du fra Nord-Trøndelag og heter Hermansen, må du innen 15. april skifte navn til Hærrmainsen. Det er moderniseringsdepartementet som vil forenkle det norske språk, og krever endringen, skriver avisen. 

– Jeg nekter å bytte etternavn bare fordi man skal avbyråkratisere samfunnet, sier Anders Mørkved Schiefloe, som nå må bytte navn til Ainnesj Møsjkve Sjæfflo, til avisen.

Aprilspøker gjennom tidene

BBCs innslag i 1957 om spaghettiplantasjer i Sveits har blitt kåret til en av verdens beste aprilspøker.

Innslaget ble sett av millioner av tv-seere, og etterpå ble BBC nedringt av dem som ville vite hvor man fikk tak i en pastaplante, og av dem som mente det hele var vrøvl.

Ifølge ABC Nyheter sto den mest kjente spøken fra norske medier på trykk i Aftenposten i 1950. Et vinmonopol i hovedstaden skulle selge billig vin til dem som brakte med egen emballasje, og spøken fikk folk til å møte opp med bøtter og spann.

Videospøker

Og siden det er luredagen i dag anbefaler vi et gjensyn med to av våre videoer, selv om de ikke er laget spesielt med tanke på 1. april.

You tube-kjendisen Roman Atwood skulle lure kjæresten til å tro at han var utro. Det gikk virkelig ikke som planlagt.

Og du kan få med deg det som flere mener er tidenes slemmeste spøk: James Williams vekket kjæresten med en dukke farlig lik skrekkfilm-karakteren Samora fra «The Ring».