Her blir uteliggeren James (38) brutalt skutt og drept av politiet

Etter en konfrontasjon med politiet blir en ubevæpnet James Boyd skutt og drept av politiet i USA. Folk i Albuquerque raser etter episoden. Se video! (vi advarer mot svært sterke bilder)

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den brutale videoen som viser hvordan James Boyd (38) blir skutt av politiet, er en av flere episoder som har ført til massive demonstrasjoner i byen Albuquerque i den amerikanske delstaten New Mexico.

Boyd var, ifølge Sky News, uteligger og kom i konflikt med politiet som mente at han campet ulovlig.

Se videoen øverst i saken.

Etter en lengre konfrontasjon velger politiet å skyte et varselskudd rettet mot Boyd. Deretter viser videoen hvordan politiet velger å avfyre flere skudd mot Boyd på kloss hold. 

Politiet mente han opptrådte truende mot politimennene, selv om det i ettertid har kommet fram at han var ubevæpnet. Politiet viser også til Boyds rulleblad som viser tidligere vold mot polititjenestemenn samt at han var psykisk ustabil. 

Boyd døde kort tid etter på sykehus av skadene han fikk. 

Videoen er filmet med et hjelmkamera fra en av politibetjentene på stedet. Videoen fra episoden som ble filmet 16. mars ble senere offentliggjort av politiet. 

Nå skaper den enorme protester i Albuquerque, hvor befolkningen reagerer på at politiet har skutt mot personer i truende situasjoner. I 23 av 37 tilfeller siden 2010, har skuddene fra politiet tatt livet av personer. 

En av demonstrantene er 23 år gamle Alexander Siderits. Etter å ha sett den nylig offentliggjorte videoen hvor James Boyd blir drept, har han fått nok.

– Det har nådd kokepunktet, og folk finner seg ikke i det lenger, sier han ifølge Sky News.

Myndighetene kaller protestene for voldsomme. 

– De har dratt det langt over grensen for en vanlig protest. Vi respekterer folks rett til å protestere, åpenbart. Men nå ser det ut til at det er personer som ikke var en del av den opprinnelige demonstrasjonen, sier borgermester i byen, Richard Berry.