Supporter-drapet: Mann (28) meldte seg for politiet

Ifølge Aftonbladet, er 28-åringen pågrepet og mistenkt for drapet på den 43 år gamle firebarnsfaren og Djurgården-supporter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge den svenske avisen Aftonbladet ble en 28 år gammel mann pågrepet ved 23.30-tiden mandag kveld.

Mannen meldte seg for politiet i Helsingborg og er mandag kveld i avhør, mistenkt for å stå bak dødsvolden mot Djurgården-supporteren før fotballkampen mellom Helsingborg og Djurgården søndag. 

Du kan se pressekonferansen med politiet kl. 10.00 i videovinduet over.

Det var før Allsvenskan-kampen mellom Helsingborg og Djurgården at en 43 år gammel mann ble mishandlet til døde ved Kärnan i Helsingborg.

Ifølge politiet i Helsingborg har ikke mannen tidligere vært mistenkt for å stå bak mishandlingen. 

– Han har kommet til stasjonen selv, sier Kenneth Anderson i Helsingborg-polisen til avisen.

Natt til tirsdag opplyser politiet at mannen er varetektsfengslet etter et kort avhør sent mandag kveld. 28-åringen er mistenkt for drapet på 43-åringen. Politiet ville først ikke si noe om mannen hadde tilstått den fatale mishandlingen, men til SVT sier politisjefen følgende:

– Han har vedgått opplysningene om at han har vært på plassen og at han har vært i noen form for bråk, sier Tommy Sverngard.

STORMET: Djurgården fansen stormet banen under Allsvenskan-kampen mellom Helsingborg og Djurgården, etter beskjeden kom om at en av deres kamerater var drept. Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
STORMET: Djurgården fansen stormet banen under Allsvenskan-kampen mellom Helsingborg og Djurgården, etter beskjeden kom om at en av deres kamerater var drept. Foto: BJÖRN LINDGREN / TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Mannen er fra Helsingborg-området og er ikke dømt for grove lovbrudd tidligere, opplyser politiet. 

Mishandlet til døde

Kilder den svenske avisen Aftonbladet har snakket med hevder angrepet skjedde etter at de to supportergruppene hadde begynt å bevege seg mot Helsingborgs hjemmearena, Olympia.

På det tidspunktet var politiet som var tilstede mest opptatt av å få fansen trygt bort til stadion. Djurgården-supporteren som ble mishandlet, gikk bak supportertogene sammen med sin bror da tre menn angrep han.

– Det var tre personer som kom løpende. En av dem slo mannen med glassflaske i bakhodet. Han falt sammen, og da begynte de å slå og sparke han. En av dem løftet han opp med skjerfet hans og slo han i hodet. De to andre sto ved siden og sparket mot ryggen og magen hans, sier en kvinne til Aftonbladet.

– Politiet hadde sperret av plassen da vi kom. Det lå glasskår på bakken der den døde mannen lå. Folk gråt og krevde samtidig hevn, sier frilans-fotograf Freddy Mardell til Expressen.

– En mørk dag 

Klokken 11 mandag formiddag holdt svensk politi pressekonferanse i anledning supporter-drapet søndag ettermiddag.

– Vi konsentrerte oss om den store marsjen, og den krever mye ressurser. Når den største skaren var inne på stadion, ble vi oppringt om at de lå en livløs mann som lå ved trappene på Kärnan. En patruljebil kom til plassen og det viste seg at denne mannen var livløs. Det ble gjort gjenopplivningsforsøk. Mannen ble så sendt til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Da beskjeden nådde Djurgården-fansen inne på stadion, svarte de med å storme banen.

– Stemningen ble veldig pisket opp da denne beskjeden kom. Vi bestemte at kampen måtte stoppes. Vi vurderte om kampen kunne startes igjen, men med tanke på det som hadde skjedd og stemningen som rådet, var det umulig å fortsette, utdyper Svergard.

Han beskriver hendelsen som en av de største skandalene i svensk fotball, og skal nå vurdere hvordan programmet på svenske fotballkamper skal se ut.

– Vi vet ikke nøyaktig hva konsekvensene blir, men vi kommer til å kontakte klubbene og Fotballforbundet. Vi må vurdere hvordan kampene i svensk fotball skal se ut. Det er en mørk dag, det som skulle bli en fotballfest.