Schaus sikret Oilers kamp sju: – En herlig følelse

Nå kan Stavanger Oilers avgjøre det hele på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristins hall /Bergen (TV 2 Sporten): Lillehammer ledet 3-2 i kamper og kunne med seier over Stavanger Oilers sikre seg plass i sluttspillfinalen. 

Det er 20 år siden sist Lillehammer gikk til topps i sluttspillet, men Oilers vant mandagens sjette semifinalekamp 3-2 og utlignet til 3-3 i kamper.

– Herlig følelse
Nick Schaus sikret seieren for Oilers med sin scoring i sluttminuttene av tredje periode.

AVGJORDE: Stavanger Oilers Nick Schaus ble helten mot Lillehammer.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
AVGJORDE: Stavanger Oilers Nick Schaus ble helten mot Lillehammer.  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Nå kan de regjerende sluttspillmesterne fra oljebyen sikre seg plassen i finalen i den sjuende og avgjørende kampen onsdag.

– Vi kom hit og visste at vi måtte spille opp mot vår beste for å vinne. Lillehammer har spilt bra hele sesongen, men vi er glade for at vi til slutt kunne ta med oss seieren hjem til Stavanger, sa Oilers-helten til TV 2 etter kampslutt.

– Hvordan opplevde du vinnermålet?

– Jeg var heldig og fikk til et godt skudd. Det var en herlig følelse å se den gå inn og jeg er glad for at jeg kunne bidra til at vi vant, sa han.

Oilers våknet i andre periode
Etter en målløs førsteperiode våknet Stavanger Oilers til liv i andre periode. To kjappe scoringer av Juha-Pekka Loikas og Henrik Medhus sendte gjestene opp i 2-0-ledelse, men like før slutt i perioden reduserte Nicolai Bryhnisveen.

I powerplay i tredje periode fikk Nick Dineen et fullstappet hjemmepublikum til å eksplodere da han utlignet til 2-2. 

Like før slutt dukket imidlertid Nick Schaus opp og scoret den avgjørende 3-2-scoringen. Lillehammer hadde noen eventyrlige sjanser til å utligne i sluttsekundene, men Oilers fikk pucken unna og sikret seg seieren.

– Det var utrolig nære at Lillehammer sørget for at dette ble en ny, lang kveld. Med kort tid igjen skapte Lillehammer noen kjempesjanser. Men Oilers vant skuddstatistikken 40-22 og vant fortjent, mente TV 2 Sportens ishockeyekspert Bjørn Erevik.

Vålerenga måtte se seg slått
I den andre semifinalen mellom Vålerenga og Storhamer ledet Oslo-klubben 3-2 i kamper og kunne med seier sikre seg finaleplassen mandag kveld.

Vålerenga tapte imidlertid 0-1 etter at Storhamars Joakim Jensen satte inn kampens eneste fulltreffer.

Vålerenga og Storhamar må dermed i likhet med Oilers og Lillehammer ut i en sjuende og avgjørende kamp før sluttspillfinalistene blir klare.