– Hvis jeg får med sønnen min, hjelper det kanskje

Familiefaren kjente på frykten utenfor Friends Arena.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stockholm (TV 2): Bare noen timer før avspark mellom AIK og IFK Göteborg måtte politiet avbryte slagsmål i Stockholm Sentrum. Utenfor Friends Arena er det mange bekymrede foreldre før høyrisiko-kampen.

– Jeg kommer ikke til å slippe ham, sier Veronica Bojassen, mens hun holder et godt tak i hånden til sønnen sin.

– Man kjenner at det som er skjedd er veldig tett på, så man tar det jo med seg. Vi prøver å gå der det ikke er for mange mennesker hvor man vet at noe kan skje, sier Tony Aneskär og ser på kona Marie og deres tre barn.

Djurgården-supporteren som ble mishandlet til døde foran søndagens kamp mot Helsingborg har rystet Sverige. Flere utenfor den svenske landslagsarenaen uttrykker uro. 

– Jeg var litt usikker før jeg dro hit. Kona mi sa: "Skal du virkelig gå? Ta vare på deg selv", sier IFK Göteborg-supporter Bruno Noe.

– Normalt sett er dette en fest, men nå er det mye roligere. Samtidig håper jeg at dette kan bli noe fint. Kanskje alle skjønner at dette ikke var bra, at man må slutte. Jeg håper spillerne og supporterne kan vise hverandre respekt i dag, så det blir verdig og fint, sier David Thorberg som er kommet for å se sitt kjære AIK.

En annen som er glad i AIK er Kristian Calmunger. Han pleier vanligvis å ta på seg drakt når han drar på kamp. 

– Jeg tenkte over hva jeg skulle ha på meg, hvilken trøye jeg skulle ha på. Etter å ha tenkt litt over det, kom jeg frem til å ha på drakta likevel.

– Hvilke vurderinger gjorde du?

– I og med at det var en Djurgården-supporter som ble mishandlet til døde fordi han hadde feil farge på seg, tenker jeg at det også kan skje her. Men en sønn, og en far, gjør kanskje at det blir litt bedre, sier Calmunger og ser ned på sønnen sin. 

På mandagens serieåpning skulle også Tommy Deogan vært. Han mistet broren sin i forbindelse med det tilsvarende oppgjøret for 12 år siden, og etter søndagens drap turte rett og slett ikke Deogans syv år gamle sønn å reise til stadion. Dermed ble det sofaen og kamp på TV for de to.

– Barnefamilier skal kunne gå og føle seg rolige og ikke redde. Det er kjempetrist det som har hendt, sier Bruno Noe.

– Det finnes alltid noen som ødelegger for alle oss andre. De er ikke der for fotballen, de bare søker etter andre kick. Det er ikke normalt, sier Bojassen.