Her scorer Ola (15) fra midtbanen etter fire sekunder

Tidenes raskeste Rosenborg-scoring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Video med tillatelse fra RBK.no.

Rosenborg U16s Ola Selvaag Solbakken (15) prøvde lykken direkte fra avspark i lørdagens NM-kvalik mot Vinne.

Unggutten tok med seg ballen en meter inn på motstanderens før han hamret til. Ballen suste i en perfekt bue og inn i målet.

Se video øverst på siden! 

Ifølge RBK.no er Solbakkens scoring den raskeste i klubbens historie. Det tok kun fire sekunder fra dommeren blåste i gang kampen til ballen lå i nettet.

Selve kampen ble aldri spennende. Rosenborg U16 vant hele 27-0. Solbakken noterte seg for sju av scoringene.

Tore Grønning er utviklingssjef i Rosenborg. Han er mektig imponert over scoringen til Solbakken.

– Det er helt sykt, egentlig. Min reaksjon er vel som folk flest – selv om selve kampen kanskje ble en parodi, siden vi vant 27-0, sier Grønning til TV 2.

– Men han fikk muligheten fra avspark, og så at keeperen var litt langt ute. Han brukte to touch og scoret på sin andre berøring fra midtbanen. Det er en klok vurdering og godt gjort av en spiller som knapt er 16 år, poengterer han.

Grønning har det overordnede ansvaret for talentutvikling på Lerkendal. Han beskriver scoringen som «en sjelden prestasjon».

– For å score et slikt mål må mange små elementer stemme og utførelsen må være 100 prosent. Rosenborg satt to rekorder på samme dag – først med scoringen etter fire sekunder og deretter at det ble rekordseier 27-0, sier Grønning,