Politiet om brutalt gullsmedran: Sporene peker mot Sverige

Oslopolitiet har bedt om hjelp fra kolleger på andre siden av riksgrensen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Oslo har bedt om hjelp fra politikolleger i Sverige etter det brutale ranet mot en gullsmedbutikk på Grønland i Oslo lørdag.

– Det er opplysninger som peker i retning Sverige, så får vi se om hvor riktig eller galt det er, sier sjef for seksjon for organisert kriminalitet, Einar Aas til TV 2.

Avfyrte skudd

Mens hundrevis av personer befant seg i området, stormet fire maskerte ranere inn i gullsmedbutikken og knuste alle glasskap og disker før de tok med seg store verdier.

En av ranerne var bevæpnet med et AK-47 automatvåpen. Ifølge vitner beordret han forbipasserende, på svensk, at de skulle holde seg unna.

Før ranerne forsvant i en svart Audi, avfyrte den bevæpnede raneren et skudd i lufta.

Fluktbilen ble forlatt brennende i Heimdalsgata, noen hundre meter unna åstedet for ranet.

– Det er svært skjerpende at det brukes tunge skytevåpen i en slik situasjon, sier Aas.

Politiet har satt inn store ressurser i etterforskningen av ranet, og hele seksjonen for organisert kriminalitet i oslopolitiet er satt til å jobbe med etterforskningen.

I tillegg gjennomføres det omfattende kriminaltekniske undersøkelser av den utbrente fluktbilen.

Har mottatt mange tips

Aas opplyser til TV 2 at det ikke er noen hemmelighet at de har innledet samarbeid med svensk politi, men at det heller ikke har låst seg i dette sporet.

– Vi holder alle muligheter åpne.

Politiet er fortsatt svært interessert i vitneobservasjoner, bilder og video fra både åstedet for ranet og fra Heimdalsgata hvor bilen ble satt i brann.

– Vi står langt ifra på bar bakke i etterforskningen i denne saken. Vi har mottatt mange interessante opplysninger som har vist seg å være veldig verdifulle, sier Aas.