STREIK: Flyselskapet Lufthansa lar flyene stå på bakken i tre dager. (AP Photo/Matthias Schrader)
STREIK: Flyselskapet Lufthansa lar flyene stå på bakken i tre dager. (AP Photo/Matthias Schrader)

Lufthansa innstiller flyginger i tre dager

Det tyske flyselskapet Lufthansa innstiller nesten alle flyginger i tre dager fra onsdag på grunn av streiketrusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det tyske flyselskapet Lufthansa innstiller nesten alle flyginger i tre dager fra onsdag på grunn av streiketrusler.

Hele 425.000 passasjerer blir rammet av beslutningen som Lufthansa sier de har tatt på grunn av streiketrusler fra flygerne i selskapet.

– På grunn av den planlagte streiken fra fagforeningen Cockpit vil 3.800 flyginger bli innstilt onsdag, torsdag og fredag. I løpet av de tre dagene med arbeidsstopp fra Cockpit vil det bare bli gjennomført rundt 500 kort- og langdistanseflyginger av Lufthansa og Germanwings, sier selskapet i en uttalelse.

Det tyske nyhetsbyrået DPA betegner stoppen i flygingene som en av de største i Lufthansas historie. Passasjerene blir bedt om å orientere seg på selskapets internettsider. Også cargoflyginger blir innstilt.

Selskapet har til vanlig daglige flyginger til og fra Norge.

Kansellert 72 innlandsflyvninger

Lufthansa har kansellert 72 flyginger til og fra Oslo, Bergen og Stavanger fra onsdag til fredag.

En oversikt på Lufthansas hjemmesider viser at 48 flyginger til og fra Oslo, seks flyginger til og fra Bergen og 18 flyginger til og fra Stavanger er kansellert på grunn av en planlagt flygerstreik.

SAS blir også rammet

En samarbeidsavtale kan gjøre at også SAS- passasjerer blir rammet av den varslede streiken i Lufthansa.

SAS har en samarbeidsavtale som gjør at mange av dem som booker reise til utlandet gjennom SAS, reiser med et Lufthansa-fly på deler av reisen. Dermed kan disse passasjerene også få merke den varslede streiken denne uka, skriver E24.

– Gitt det store antallet flyginger Lufthansa nå innstiller, er det nok nærliggende å tro at også norske kunder vil bli rammet, sier pressetalsmann Tormod Sandstøen i SAS til nettstedet. Han har ikke oversikt over hvor mange dette gjelder.

Ifølge E24 innebærer avtalen med Lufthansa også at noen av dem som er rammet av flystreiken, blir overført til SAS-fly på de strekningene der dette er aktuelt.

(©NTB)