Kjos til «sørgende» Norwegian-ansatte: – Dere har misforstått!

150 kabinansatte troppet opp i sorte sørgeklær på trappen til Bjørn Kjos. Norwegiansjefen mener omorganiseringen i selskapet burde vært feiret med flagg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De kabinansatte frykter for arbeidsplassene etter at Norwegian Air Shuttle (NAS) har overført dem til nye selskaper. Før helgen ble Cabin Services Norway og Cabin Services Denmark opprettet.

Med Bjørn Kjos ved sin side kalte Trude Mathiesen, som er nestleder i Norwegian Kabinforening, omorganiseringen for en avskjed. Misnøyen markerte de 150 ansatte ved å kle seg i sørgeklær.

– Vi føler at vi steg for steg har blitt fratatt det vi har vært med å bygge opp. Det er derfor vi står her, for å ta avskjed med vårt årelange forhold til Norwegian Air Shuttle. Men du blir ikke kvitt oss, Bjørn, sa Mathiesen til Kjos, som repliserte «Nei, jeg håper ikke det».

Kjos: Trygger arbeidsplassene

Bjørn Kjos selv forsvarer omorganiseringen og mener den tvert om betyr en styrking av de ansattes situasjon i selskapet. Flere ganger mens Mathiesen hadde ordet brøt den mektige flysjefen inn med kommentarer.

– Jeg tror faktisk dette må bero på en stor misforståelse, for det vi gjør nå er nettopp for å trygge arbeidsplassene. Når vi har gjort det vi gjør nå så har vi gitt dem muligheten til å fly fra alle basene vi har utenfor Europa. Det kunne de ikke gjøre i går, sa Kjos.

– Trenger dere alle sammen

Ifølge Kjos betyr omorganiseringen at arbeidsområdet til de 150 som blir flyttet over i de nye selskapene blir mye større.

– Dere kunne bare fløyet inn og ut av Norge. Jeg hadde egentlig forventet at dere kom med flagg og ikke med sørgebånd, for nå gir vi dere mulighet til å fly over alt, innvendte Kjos.

– Dere gjør en fantastisk jobb og vi trenger dere alle sammen. Trodde dere virkelig at vi har bygd opp selskapet for å kvitte oss med dere, spurte Kjos.