VISTE STØTTE: Sveriges landslagssjef var på plass for å henge opp den svenske landslagsdrakten for å vise støtte til den drepte 43-åringen. Foto: Scanpix.
VISTE STØTTE: Sveriges landslagssjef var på plass for å henge opp den svenske landslagsdrakten for å vise støtte til den drepte 43-åringen. Foto: Scanpix.

Hamrén om supporterdrapet: – Det er mye som er sykt

Den svenske landslagssjefen er preget etter supporter-drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele Sverige er i sorg etter at en 43 år gammel Djurgården-supporter ble mishandlet til døde søndag ettermiddag.

Utenfor Djurgårdens arena, Olympia, har folk allerede hengt opp ulike supportereffekter og lagt ned blomster for å vise sin støtte til den drepte Djurgården-supporteren - en 43 år gammel firebarnsfar.

– Føles jævlig unødvendig

Drapet skjedde før kampen mellom Helsingborg og Djurgården. Mandag ettermiddag var Sveriges landslagssjef og tidligere Rosenborg-trener, Erik Hamrén, på plass for å henge opp Sveriges landslagsdrakt for å vise støtte.

– Jeg syns det som skjedde i går var tragisk. Man blir opprørt når man får høre om personen og alt det innebærer. Det føles jævlig unødvendig, for å være ærlig, sier han til den svenske avisen Expressen. 

Han satt hjemme og skulle se åpningen i Allsvenskan da han fikk beskjeden om hva som hadde skjedd. I dag har han møtt vennen til den drepte.

– Jeg fikk snakke med vennen hans, som fortalte hvordan han var som person. Da blir det bare enda mer tragisk.

Samfunnsproblem

Etter tragedien i går har folk strømmet til for å vise sin støtte.

– Det er mye som er sykt. Hvorfor må det bli så tragisk før man viser sånn kjærlighet?

– Vi som driver med fotball, blir veldig berørt av dette – at visse mennesker skal få trampe på fotballen og de som elsker fotballen, sier Hamrén, som mener dette er et samfunnsproblem.

Hardt slag for fotballen

Med seg hadde den tidligere Rosenborg-treneren også sin assistent på landslaget, Marcus Allbäck. 

– Man hører ordet tragisk ganske mye, men det strekker ikke helt til. Jeg har ikke ord som kan beskrive dette. Det er et hardt slag for fotballen, sier han.