Gutt født med hjertet utenpå kroppen 

Nå trygler foreldrene om hjelp fra myndighetene for å få penger til operasjon. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et indisk ektepar kjemper en desperat kamp for å redde sønnen, som ble født med hjertet utenfor kroppen. 

Den sjeldne tilstanden forekommer en gang pr sjette millioner fødsel. Foto: Barcroft India/Bulls Press.
Den sjeldne tilstanden forekommer en gang pr sjette millioner fødsel. Foto: Barcroft India/Bulls Press.

Høygravide Priyanka Pal (24) ble i all hast fraktet til det lokale sykehuset i den indiske delstaten Uttar Pradesh sist uke. Men da den lille gutten var ute i verden, var alle i sjokk. Den nyfødte hadde hjertet bankende på utsiden av kroppen.

Tilstanden heter Ectopia Cordis, og er ekstrem sjelden. Det skjer i snitt bare i ett tilfelle for hver sjette million fødsel, ifølge nettstedet Medicine.Net. I 90 prosent av tilfellene er barnet dødfødt, eller dør innen tre dager. 

Men sønnen til Priyanka og og ektemannen Nirbhay (30) er fortsatt i live. Nå håper de på hjelp fra myndighetene for å redde gutten, som er parets første barn. 

– Vi hadde håpet at alt skulle gå bra med vår sønn, men Gud har planlagt det annerledes, sier faren. Sønnen trenger nå operasjon øyeblikkelig, og det må skje på sykehus med bedre fasiliteter enn det lokale i landsbyen Sultanpur. 

Finansieringen er vanskelig. Nirbhay tjener bare i underkant av 20 kroner dagen som bygningsarbeider. 

– Legene her sier at vi må dra til et privat sykehus for å få operert sønnen vår. Men jeg er en fattig mann, som så vidt har råd til to måltider om dagen. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre, men jeg ber myndighetene om hjelp. 

Det er uklart hva operasjonen vil koste, og hvor stor sjanse det er for at den lille gutten vil overleve. 

Ifjor høst ble en liten jente født i Texas, USA med en del av hjertet utenpå brystet. Hun ble operert av dyktige leger, og er nå i fin form.