FØLER PRESSET: Christian Dahl Andersen og Stavanger Oilers har presset på seg, mener TV 2s ishockeyekspert, Geir Hoff. Foto: DigitalSport.
FØLER PRESSET: Christian Dahl Andersen og Stavanger Oilers har presset på seg, mener TV 2s ishockeyekspert, Geir Hoff. Foto: DigitalSport.

TV 2s ekspert: – Oilers kommer til å føle presset

Geir Hoff tror Stavanger Oilers skal få det vanskelig borte mot Lillehammer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rundt klokken 21.30 mandag kveld kan begge finalelagene i NM-sluttspillet være klare. Den kampen det knyttes størst spenning til er det TV-sendte oppgjøret mellom Lillehammer og Stavanger Oilers.

Førstnevnte leder 3-2 i kamper etter en sterk 1-0-seier på borteis lørdag, og kan nå avgjøre det foran egne fans. Det var Oilers første hjemmetap på 16 kamper, og første gang de ble hindret i å score i DnB Arena.

Se Lillehammer - Stavanger Oilers på TV 2 Sportskanalen eller Sumo fra kl. 18.30 i kveld.

– Stor skrell

TV 2s ishockeyekspert har tro på at Lillehammer kan ta seg til finalen.

– Men det kommer til å bli veldig jevnt. Lillehammer er sterke på hjemmebane, og må jo bare fortsette på det sporet de har vært. De har fått matchen slik de ønsker det, sier Geir Hoff.

I så fall vil det være en stor skrell. På forhånd var Oilers de store favorittene, noe også Get-ligatabellen viser. Oilers og Lillehammer ble riktignok nummer to og tre, men førstnevnte tok 22 poeng mer enn mjøslaget. 

– Det er en stor skrell. Oilers var favorittene, men samtidig har Lillehammer gradvis blitt et bedre lag og vist form. Dette ligner på serien mot Lørenskog i kvartfinalen, der motstanderen er det førende laget på skuddstatistikken og puckinnhav, men Lillehammer med sitt gode forsvarsspill og keeperspill vinner likevel.

Presset ligger på Oilers

Det vil ligge et voldsomt press på lagene i denne kampen. Hoff tror det er Oilers som føler mest på det.

– De er rutinerte, men det er ikke ofte de har ligget under 2-3 i kamper og skal spille på bortebane. Det er en ny situasjon for dem, sier han.

Sportssjefen i Lillehammer, Tor Nilsen, er i alle fall ikke i tvil om hvor presset ligger.

– Dere kan avgjøre på hjemmeis i kveld. Føler dere presset?

– Nei, langt i fra. Det er en glede å være i denne posisjonen, og noe vi er veldig stolte av. Vi har vært i semifinalen i tre av de siste fire årene og kommer nærmere hele tiden, så vi er ikke overrasket heller, sier han til TV 2.

– Jeg tror omgivelsene rundt Oilers forventer mer enn en semifinale-exit. De vil nok være veldig misfornøyde med å ryke her, og i den rammen kan det ligge et større forventingsspress.

– Vi reiser dit for å vinne, og har troen på at vi skal klare det. det er ikke vits å snakke om hvor skuffende det blir hvis vi ryker, for vi skal til finalen vi, sa Oilers-kaptein Snorre Hallem til Stavanger Aftenblad etter forrige kamp.

Forsvarsspill blir nøkkelen

Han sier planen for hvordan Lillehammer skal klare å slå Oilers og sikre en finalebillett er enkelt, men samtidig svært vanskelig:

– Og det er å kopiere det forsvarsspillet vi har hatt. Vi har kanskje den beste keeperen i Norge, og har hatt bra foravrsspill rundt han. Vi må forbedre spiller med puck, og klarer vi begge disse tingene, så blir det veldig bra.

VIF kjenner på alvoret

Oilers er ikke det eneste laget som kjenner på alvoret før pucken droppen klokken 19.00 i kveld. Vålerenga ledet 3-0 i kamper, men etter to tap på rad er det plutselig spenning i den semifinalen igjen før kampen på Hamar.

Se Storhamar - Vålerenga på Sumo kl. 19.00 i kveld.

– Storhamar har våknet litt og funnet tilbake til spillet i kvartfinalen. Det kommer til å bli en veldig tøff match på Hamar i kveld. Vålerenga kjenner nok på alvoret nå, sier Hoff.

Men ishockeyeksperten har ikke tro på et Mjøsderby mellom Lillehammer og Storhamar i finalen.

– Jeg blir ikke overrasket om ett av lagene går videre, men jeg tror ikke begge gjør det, sier han.

Hvem av lagene tror du kommer seg til finalen i sluttspillet?