– Det har vært en tøff tid

Men nå er Mohammed Abu lykkelig i Strømsgodset.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen (TV 2 Sporten): Nok en gang er Mohammed Abu å finne på Marienlyst. Denne gangen permanent - ghaneseren har skrevet under på en avtale som binder ham til klubben de neste fire årene. For etter to vellykkede låneopphold fra Manchester City var han ikke i tvil om at det var her han ville være.

– Da jeg var her tidligere, tenkte jeg at jeg fikk se hvordan tilværelsen var og visste at jeg kunne dra igjen. Så merket jeg at jeg virkelig trivdes her. Det var en god periode for meg. Folkene, byen og supporterne er fantastisk, så det var perfekt for meg å komme på permanent basis. Da jeg ble tilbudt kontrakten, var det ingen tvil om at jeg ville gå for det, sier Abu.

Bereist i Europa
For Mohammed Abu har vært innom litt av hvert de siste årene. Fra Manchester City ble han lånt ut til fem forskjellige klubber i fem forskjellige land, inkludert Norge og Strømsgodset.

– Alle de forskjellige stedene var tøft for meg, det var en tøff tid. Jeg var veldig, veldig uheldig og fikk ikke muligheten til å spille. I Frankrike og Lorient hadde jeg det greit, men uheldigvis måtte jeg reise igjen. Så fikk jeg en skade også, sier midtbanespilleren.

– Jeg har tenkt mye på det. Ikke å ha et permanent sted, bare reise rundt til forskjellige klubber... Av og til er det bra å bli kjent med forskjellige trenere og lære seg å tilpasse seg dem, men jeg må være ett sted. Det har vært vanskelig, men jeg er blitt en sterkere person av det. 

Ingen nedtur
Frankrike, Tyskland og Spania er store fotballnasjoner. Noen lurer kanskje på om Abu synes det er et steg ned å komme til Norge?

 – Mange tror nok at jeg synes det, sier Abu.

– Hvis man sammenligner fotballen i de landene og her i Norge, er det jo det. Også med tanke på atmosfæren rundt kampene og lignende. Men det er ikke alltid det som er viktigst. For meg er det viktigst å være glad og fornøyd, så dette var den rette avgjørelsen for meg nå.

God start
Måltavla viste 2-2 til pause etter de første 45 minuttene mot Start på Marienlyst i serieåpningen. Men Thomas Sørum og Gustav Wikheim gjorde jobben etter pause, og den regjerende seriemesteren kunne juble for full pott i årets første kamp. Før sesongen har flere tvilt på om Strømsgodset kan forsvare gullet fra i fjor.

 – Jeg tror det kommer til å bli en bra sesong for oss. Det kommer til å bli tøft og jevnt - og veldig, veldig spennende. Nå ser alle på oss og alle lagene vil slå oss. Vi må være forberedt til å forsvare tittelen vår. Det kommer ikke til å bli lett, men vi har kvalitetsspillere og et godt apparat, sier ghaneseren.

Store sko å fylle
Spennende ble det i fjor også da drammenserne trakk det lengste strået. Siden da har flere spillere forsvunnet, blant andre nøkkelspilleren Stefan Johansen. Den rollen er det Abu som skal overta.

 – Jeg er klar. Jeg har vært her tidligere og gjort det bra. Jeg vil vise hva jeg er god for og bli en enda bedre spiller, sier han, og mener at forventningene til å prestere kun påvirker ham positivt.

 – Press gjør meg bedre og sterkere. Jeg har vært så mange forskjellige steder og det fører alltid press med seg. Jeg er blitt en bedre fotballspiller siden sist, og vil ikke stoppe der. Jeg så jo på Strømsgodsets kamper mens jeg var borte at Johansen var en viktig brikke, det var det ingen tvil om. Nå skal jeg erstatte ham, og jeg kommer ikke til å skuffe verken meg selv eller klubben, gliser Abu.