Morten og Beate frykter Telenor-kutt i Finnsnes

Telenor skal kvitte seg med 450 årsverk, og på Finnsnes i Troms er det forslag om å legge ned et kundesenter med 50 ansatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
TRIVES: Morten trives godt i jobben på Telenor, men nå kan det snart være slutt.
TRIVES: Morten trives godt i jobben på Telenor, men nå kan det snart være slutt.

I 15 år har Morten Simonsen jobbet på Telenors kundesenter på Finnsnes. Samboeren Beate står på lønningslista. 

– Det er en kjempefin arbeidsplass. Det skjer noe hele tiden, sier Morten Simonsen til TV 2. 

Morten og Beate bygde seg hus og stiftet familie i den lille byen i Troms.  

De trives og ønsker ikke å flytte. Fram til i forrige uke virket jobben trygg, men onsdag fikk de vite at Telenor vil legge ned kundesenteret.

– Det var forferdelig tungt. Det kom som et sjokk på alle sammen, sier Beate Kristiansen, som i likhet med samboeren jobber som kundeansvarlig. 

Kundesenteret med 50 ansatte på Finnsnes ble rett og slett for lite for Telenor.

– For å drive kundesentere så trenger man å være i størrelsesorden 100 eller større enn det, sier direktør Erik helset i Telenor Norge til TV 2.

Han forteller at man lenge har forsøkt å få tak i flere ansatte, men at dette ikke har ført fram. Derfor foreslår han nå at hele avdelingen blir nedlagt.

–  Rekrutteringen på Finnsnes har vist seg å være for dårlig for oss, sier han.

Antallet ansatte i Telenor-konsernets norske virksomheter har siden 1988 falt fra 22.000 til i dag 4000, og  nå skal ytterligere 450 vekk. De 50 på Finnsnes kan bli blant dem.

Telenor har hat kraftige kutt i antall ansatte siden slutten av 1980-tallet
Telenor har hat kraftige kutt i antall ansatte siden slutten av 1980-tallet

- Min vurdering er at man ønsker å sentralisere for å oppnå stordriftsfordeler på driften, sier Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen. 

Sammen med ansatte, tillitsvalgte, den øvrige politisk ledelse i kommunen og Troms fylkeskommune ber han nå Telenor ta ansvar.

– Hvis man tar  det samfunnsansvaret som Telenor åpenbart har, så har jeg ingen forståelse for argumentasjonen de fører, sier han til TV 2.

Hvis Telenor legger ned driften i Finnsnes blir konsekvensene store. 50 arbeidssøkende i kø på Nav kan presse Morten og Beate ut av byen de gjerne vil bo i. 

Det endelige svaret får de 9. april.