PROMILLEMISTENKT: Sjåføren kjørte vinglete og glemte flere holdeplasser. FOTO: Tipser
PROMILLEMISTENKT: Sjåføren kjørte vinglete og glemte flere holdeplasser. FOTO: Tipser

Bussjåfør på ville veier – politiet mistenker alkohol- og pillerus

Passasjer måtte ta nøklene fra bussjåfør i Oslo, etter mistanke om ruspåvirkning. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslopolitiet fikk søndag kveld melding fra en passasjer som hadde tatt nøklene fra en bussjåfør på en bussholdeplass på Tøyen. 

– Han ringte klokken 19.10 og fortalte at han hadde tatt kontroll over bussen og hindret sjåføren i å kjøre videre fordi han mente at sjåføren var påvirket, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til TV 2. 

– Da vi kom opp ser vi at han har helt rett. Da var bare passasjeren og sjåføren i bussen. 

Arbeidsgiveren har opplyst til politiet at det har vært flere tilfeller i løpet av dagen der den aktuelle bussen har vært forsinket og kjørt feil. 

– Bussen gikk ikke en gang i gaten der den hadde stoppet, så han var helt på ville veier. 

En passasjer på bussen forteller til TV 2 at flere reagerte da bussjåføren plutselig svingte feil vei og ikke fulgte ruten. 

– Da han forsøkte å snu i en enveiskjørt gate ga en av passasjerene beskjed om at han måtte svinge inn i  nærmeste busslomme. Der tok passasjeren fra ham nøklene. Det hele var helt udramatisk og sjåføren var veldig rolig, forteller passasjeren som vil være anonym.

Operasjonslederen påpeker at det er et under at det ikke har skjedd noen ulykker med sjåføren. 

– Det ble sagt at det har vært problemer i hele dag, men jeg vet ikke hvor lenge han har kjørt. Det må være snakk om en god del timer. 

Politiet mistenker at mannen var påvirket av både alkohol og medikamenter, og sjåføren blir derfor tatt med inn i arresten. 

– Det blir tatt blodprøver, og førerkortet hans er beslaglagt. Deretter blir han dimitert, hvis det ikke kommer frem andre forhold. Så skal saken etterforskes, sier Belle. 

Bussen ble overtatt av busselskapet.