ORDNET SEIER: Johannes Thingnes Bø gikk Sogn og Fjordane inn til seier på NM-stafetten i skiskyting søndag. Her fra et renn tidligere i sesongen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
ORDNET SEIER: Johannes Thingnes Bø gikk Sogn og Fjordane inn til seier på NM-stafetten i skiskyting søndag. Her fra et renn tidligere i sesongen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Thingnes Bø sikret stafettgull for Sogn og Fjordane

Ankermann Johannes Thingnes Bø pådro seg to strafferunder på siste skyting, men gikk likevel inn til gull for Sogn og Fjordane i skiskytter-NM søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogn og Fjordane vant 36 sekunder foran Nord-Østerdal. Oslo og Akershus tok bronsen. De var halvannet minutt bak vinneren i mål.

I tillegg til Thingnes Bø gikk også Jarle Midthjell Gjørven, Johan Eirik Meland og Håvard Bogetveit på vinnerlaget.

– Det var en kjempestafett av de andre på laget. De gjorde at jeg vekslet først og fikk luken jeg trengte. Det var kanskje det viktigste i dag siden jeg bommet på stående. Jeg må takke dem for en bra stafett slik at jeg kunne feile litt på siste skyting, sa Johannes Thingnes Bø til NRK.

Han forklarte den dårlige serien på siste skyting med at han er sliten etter en lang sesong.

– Nå er hjernen ferdig. Jeg er ikke like fokusert som før i vinter, og nå er jeg sliten, fortalte 20-åringen, som tok sitt tredje gull i årets NM. (©NTB)