EN ÆRA ER OVER: Tora Berg har gått sitt siste renn. Det endte med NM-gull på stafetten søndag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
EN ÆRA ER OVER: Tora Berg har gått sitt siste renn. Det endte med NM-gull på stafetten søndag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Tora Berger rundet av med stafettgull

Tora Berger avsluttet skiskytterkarrieren med å gå Nord-Østerdal inn til seier på NM-stafetten søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med tre NM-gull og sin sjuende kongepokal i bagasjen under mesterskapet i Voss, er tiden som profesjonell skiskytter over for Berger.

– Det er godt å være ferdig. Jeg merker at jeg nå aller helst ønsker å slappe av, så det skal bli godt å komme hjem og få litt ro. Jeg skal i neste uke til Russland for å gå et showrenn, men så er det slutt. Toppidrettskarrieren er lagt på hylla, men kanskje kommer jeg tilbake til NM for å gå stafetten, sa Berger til NRK.

Søndag gikk hun Nord-Østerdal inn til seier med 8,2 sekunders margin til Oslo og Akershus. Hordaland var 1.52,8 minutter bak og tok bronsen.

Det var jevnt mellom Berger og Tiril Eckhoff før siste skyting. Berger måtte ty til to ekstraskudd, mens Eckhoff måtte bruke tre.

– Jeg tror vi begge var veldig slitne. Vi gikk jevnt, så det var bare på standplass at jeg følte det var noe jeg kunne gjøre. Skytingen gikk bra helt til det femte skuddet, der jeg måtte bruke ekstraskudd, sa Berger til NRK. (©NTB)