Everton-innbytterne senket Fulham og stormer mot Mesterligaen

Kevin Mirallas og Steven Naismith gjorde livet tungt for nordmennene på Craven Cottage.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fulham-Everton 1-3

Se videosammendrag i vinduet øverst!

Everton stormer videre mot Mesterliga-kvalifisering etter 3-1-seier borte mot Fulham søndag. Nå skiller kun fire poeng opp til Arsenal, og Roberto Martinez' lag har også en kamp mindre spilt.

Etter en 1. omgang der Brede Hangeland og John Arne Riises lag var best stod det allikevel 0-0, og i 2. omgang avgjorde innbytterne det hele.

Steven Naismith var siste Everton-spiller på både 1-0 og 3-1, mens Kevin Mirallas satte inn 2-1-målet. Begge de kom innpå etter hvilen.

Også Fulhams innbytter, Ashkan Dejagah, kom fra innbytterbenken, men for Felix Magaths lag ser det nå meget stygt ut når seks Premier League-runder gjenstår. De har fem poeng opp til sikker plass.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Halvsjanser til begge lag tidlig
Verken Fulham eller Everton hadde råd til å avgi poeng, og i åpningsminuttene var begge lag villige offensivt. Før fem minutter hadde gått ble både Romelu Lukaku forhindret av en god blokkering fra eks-lagkamerat Johnny Heitinga, mens Lewis Holtby skjøt like utenfor fra god posisjon på motsatt side.

Brede Hangeland var også nære, da han etter et snaut kvarter headet like utenfor. I den samme situasjonen så det ut til at Pajtim Kasami kunne rekke fram og forlenge nordmannens hodestøt, men han så ut til å bli holdt litt igjen av Ross Barkley. Reprisene viste at Fulham-spilleren ble hindret.

TV 2 Play: Se situasjonen der Fulham kunne fått straffe her

Like etterpå oppstod en artig situasjon, da nordmannen ble sklitaklet av sin lagkamerat Steve Sidwell i egen 16-meter. Heldigvis gikk det bra for vertenes del.

Store Howard-redninger halvveis i omgangen
Halvveis i omgangen var det Kieran Richardsons tur til å være nære på. Kantspilleren ble spilt gjennom av Moussa Dembélé, men alene med Tim Howard måtte han se at amerikaneren reddet med beina.

Fulham fortsatte å imponere, og kun fem minutter senere var det Lewis Holtby som tvingte fram det beste i Everton-keeperen. Midtbanespilleren som er på lån fra en av Evertons rivaler i kampen om en plass i neste års europeiske turneringer, Tottenham, headet lurt mot det lengste hjørnet. Nok en gang var Howard parat, og slo ballen over tverrligger med en flott redning.

Dembélé med kjempesjanse like før pause
Everton var heller ikke uefne, men Ross Barkleys langskudd rundt ti minutter før pause var det nærmeste de kom før hvilken og ikke nok til å sikre scoring for tredje kamp på rad for unggutten. David Stockdale i Fulham-buret hadde ingen problemer med å plukke ned langskuddet.

Det var uansett vertene som var det klart sterkeste laget før pause, og like før hvilen var de nære på igjen. Lewis Holtby slo et innoverskrudd innlegg fra høyre og på bakerste stolpe forsøkte Moussa Dembélé seg med en heading. Dessverre for Felix Magaths lag var forsøket for svakt, Tim Howard reddet nok en gang og sørget for at pauseresultatet ble 0-0.

Stockdale uheldig da Everton tok ledelsen
Det var tydelig at Everton hadde fått seg en oppstrammer i pausen, og fem minutter ut i 2. omgang tok de blå ledelsen. Steven Naismith, som kom inn i pausen for Ross Barkley, stod i returrommet etter et hjørnespark og avsluttet på volley. 

Skudd gikk via en forsvarer og satte David Stockdale i Fulham-buret fullstendig ut av spill. Burvokteren klarte ikke å stokke beina, og satte selv 1-0-målet til gjestene i nettet.

Etter en snau time var det svært nære at Everton doblet. Leighton Baines ble spilt gjennom av samme Naismith, men hans forsøk på et innlegg til en helt ledig Romelu Lukaku ble litt for unøyaktig, og ballen snek seg utenfor Stockdales lengste stolpe.

Rundt fem minutter senere var Lukaku nære igjen, da John Arne Riise var slurvete i egen boks og lot være å klarere. Nordmannen ble reddet av sin keeper, da en lang Stockdale-fot hindret baklengsmål nummer to for ettermiddagen.

Suser fra Dejagah til 1-1
Snaut 20 minutter før slutt utlignet Fulham. Det hele startet med et langt oppspill fra Everton mot Steven Naismith, som ikke fikk frispark i duellen med Johnny Heitinga. Fulham-forsvarerens klarering havnet hos en lagkamerat, og derifra gikk det slag i slag.

To pasninger senere hadde ballen havnet hos innbytter Ashkan Dejagah, som dro seg inn i banen og dunket inn 1-1 med en fantastisk avslutning.

Ny innbytter sørget for ny Everton-ledelse
I minuttene som fulgte oppstod enorme sjanser på begge sider av banen. Både vertenes Johnny Heitinga og gjestenes James McCarthy var nære før to Everton-innbyttere kombinerte for å gi gjestene ny ledelse. 

Aiden McGeady fant Kevin Mirallas, som alene med Stockdale var iskald og satte inn 2-1.

MØTTE STJERNESKUDD: Evertons Gerard Deulofeu hadde flere tøffe dueller med John Arne Riise. Foto: Scanpix
MØTTE STJERNESKUDD: Evertons Gerard Deulofeu hadde flere tøffe dueller med John Arne Riise. Foto: Scanpix

Naismith pirket inn 3-1
Like etterpå burde Naismith avgjort det, da han også ble spilt alene gjennom, men skotten var ikke like sikker og satte ballen innenfor rekkevidden til Stockdale, som leverte en meget god redning.

Fulham slo sprekker, og fire minutter før slutt fikk Naismith muligheten på ny. Denne gangen var han enda nærmere målet, dommeren lot seg ikke påvirke av at Leighton Baines var i offsideposisjon, og Stockdale fikk pirket ballen forbi Stockdale og i nettet til 3-1.

– Det er kjempeoffside på Baines. Jeg mener helt klart at den burde blitt annullert, sa Thomas Myhre i TV 2s studio etter kampslutt.

Scoringen ble uansett oppgjørets siste, og Fulham tapte dermed 1-3 på eget gress.

STORMER VIDERE: Dersom Everton vinner sine resterende kamper er de garantert minimum 4. plass i Premier League. Foto: Scanpix
STORMER VIDERE: Dersom Everton vinner sine resterende kamper er de garantert minimum 4. plass i Premier League. Foto: Scanpix

Lagoppstillingene

17 år gamle Moussa Dembélé starter for første gang for Fulham. Unggutten er ikke belgier som sin navnebror i Tottenham, men en fransk juniorspiller som har imponert for yngre lag.

Fulham: David Stockdale - Sascha Riether, Johnny Heitinga, Brede Hangeland, John Arne Riise - Lewis Holtby, William Kvist, Steve Sidwell, Kieran Richardson -  Pajtim Kasami - Moussa Dembèlè
Innbyttere: Maarten Stekelenburg, Mahamadou Diarra, Alex Kacaniklic, Ashkan Dejagah (for Richardson, 64.), Patrick Roberts (for Dembélé, 81.), Darren Bent, Cauley Woodrow (for Kvist, 64.)

Everton: Tim Howard - Seamus Coleman, John Stones, Sylvain Distin, Leighton Baines - James McCarthy, Gareth Barry - Gerard Deulofeu, Ross Barkley, Leon Osman - Romelu Lukaku
Innbyttere: Joel Robles, Luke Garbutt, Antolín Alcaraz, Tyias Browning, Aiden McGeady (for Osman, 76.), Kevin Mirallas (for Deulofeu, 67.), Steven Naismith (for Barkley, 46.)