HISTORISK NM I POLEDANCING:
– Høyere nivå enn i Sverige

LILLESTRØM (TV 2) Lørdag ble de tre første norgesmesterne i Pole Sport kåret. Den svenske dommeren Petra Larsson mener nivået er høyere enn i nabolandet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang i historien har et norsk mesterskap i Pole Sport blitt arrangert. I en fullsatt sal i Lillestrøm kulturhus ble de tre første norgesmesterne kåret lørdag.

I amatørklassen var det Mai Phan som kapret førsteklassen blant 12 deltakere. 

I kategorien elite menn, hvor bare to deltakere stilte, var det Jorge Lera som ble norgesmester. Lera er også kjent for sin deltagelse i «Norske Talenter».

Av 10 deltakere i kategorien elite kvinner, er det Tina Jahr Hagberg som kan smykke seg med NM-tittelen. 

Se intervju med vinnerne øverst på denne siden!

Blant de fem internasjonale dommerne i konkurransen, var svenske Petra Larsson. Hun forteller til TV 2 at hun er imponert over nivået og at de norske deltakerne var bedre enn svenskene i sitt første mesterskap.

– Til å være det første mesterskapet er det veldig høyt nivå. Det har vært tre år med mesterskap i Sverige og det var ikke et slikt nivå på vår første konkurranse, forteller hun. 

Første gang på en scene

Elite-vinner Tina Jahr Hagberg beskriver en euforisk stemning etter seieren.

– Det føles uvirkelig, jeg er veldig sjokkert fordi det ikke var forventet, fordi det var så mange sterke konkurrenter, fordi jeg var litt tvilende på meg selv og fordi jeg var veldig, veldig, veldig nervøs, sier Jahr Hagberg og legger til at NM-tittelen betyr alt. 

Hun forteller at oppkjøringen til NM har vært beinhard, både fysisk og psykisk.

MANGFOLD: Totalt 24 deltakere var med da NM i Pole Sport ble arrangert for første gang i Norge. (Foto: Goran Jorganovich/TV 2)
MANGFOLD: Totalt 24 deltakere var med da NM i Pole Sport ble arrangert for første gang i Norge. (Foto: Goran Jorganovich/TV 2)

– Det har krevd alt av tanker og energi. Hvert våkne øyeblikk har gått til dette mesterskapet uansett om man har vært på jobb eller andre steder, så har hjernen vært fokusert på denne dagen.

LES OGSÅ: – Det handler om talent, ikke kropp

Jahr Hagberg har aldri konkurrert eller stått på en scene før, så nervene har i høyspenn før hun entret scenen.

– Jeg var vel en av de som skalv mest og forventningen var vel bare å gjennomføre og være fornøyd med seg selv, sier hun med en velfortjent pokal i hånden.

Se alle vinnerdansene lengre nede på denne siden!

Norske Talenter-Jorge ønsker flere konkurrenter

– Det føles bra at dette er den første konkurransen i Norge og at jeg vant denne. Det er stort for meg! At jeg kan representere Norge betyr mye, sier Jorge Lera. 

Nå skal utøverne ha et par ukers pause etter beinhard trening før arrangementet, men så venter nye og større muligheter for vinnerne som automatisk blir kvalifisert til å konkurrere på et internasjonalt nivå. 

Lera skal allerede om seks uker delta i Nordisk grand prix i København 9. mai, og har brukt NM som en «oppvarming».

Blant elite menn var Lera én av to deltakere, og han ønsker seg flere konkurrenter i fremtiden.

– Håper flere menn vil delta neste år, sier Jorge Lera, mens de andre vinnerne nikker. 

Se de utrolige vinneropptredene her: 

Se hele mesterskapet i opptak her: