Haugesund fikk ikke straffe på denne Kippe-handsen

Uavgjort mellom Haugesund og Lillestrøm etter frisk andreomgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Haugesund-Lillestrøm 1-1

Stian Ringstad ga Lillestrøm ledelsen med sin første LSK-scoring et kvarter før slutt, men bare fem minutter senere satte Christian Gytkjær inn en retur fra keeper Arnold Origi og sørget for poengdeling i årets første Tippeliga-oppgjør på Haugesund Stadion.

Men poengene kunne fort blitt igjen på Vestlandet. Midtveis i andre omgang dundret nemlig hjemmelagets Daniel Bamberg et frispark i undersiden av tverrliggeren.

Traff armen

Ballen spratt ned på streken og havnet etter hvert ute hos Geir Ludvig Fevang på 16-meterstreken, og skuddet fra høyrebacken suste i LSK-kaptein Frode Kippes utstrakte arm.

Tilsynelatende et soleklart straffespark, men dommer Espen Berntsen unnlot å blåse.

– Hands-regelen er vanskelig å definere. Jeg tror til og med at dommerne selv ikke mener at regelen er så enkel, sier LSK-trener Magnus Haglund til CMore.

– Det handler om man har armen i en naturlig stilling eller ikke. Det er klart at når man kaster seg inn for å blokkere et skudd, så må man ha armene et sted. Det er ikke slik at Kippe strekker armen sin mot ballen, sier Haglund.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var likevel ikke bitter – kanskje spesielt ettersom laget hans leverte en svært variabel prestasjon i årets første tellende kamp.

– Aldeles ikke. Det er bedre enn det vi presterte i serieåpningen mot Aalesund i fjor, sier Grindhaug til CMore.

Treg åpning

Første omgang var ingen stor forestilling. Den største muligheten stod Lillestrøm for da Erling Knudtzon løp seg fri og la ballen til rette for Pálmi Rafn Pálmason, men islendingen sendte pasningen rett til en motspiller i stedet for å gå for skudd.

Duoen var igjen involvert da gjestene spilte seg til en ny, stor sjanse 15 minutter etter hvilen, men denne gangen sendte Pálmason ballen over fra fin posisjon.

Knudtzon, som etter mange spekulasjoner den siste uken fikk tillit fra start, kunne også havnet på scoringslisten, men satte ballen utenfor da han fikk stå helt upresset minutter etter den omstridte straffesituasjonen.