KUNNE JUBLE PÅ NY: Martin Johnsrud Sundby har hatt en god sesong. Lørdag fulgte han opp med seier på NM-femmilen. Foto: Scanpix
KUNNE JUBLE PÅ NY: Martin Johnsrud Sundby har hatt en god sesong. Lørdag fulgte han opp med seier på NM-femmilen. Foto: Scanpix

Sundby vant NM-femmilen

Tok sitt andre strake gull på distansen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby var sterkest på de siste hundre meterne på herrenes femmil på Gålå lørdag ettermiddag. 

Etter å ha ligget bak i store deler av løpet, tok vinneren av verdenscupen kommandoen mot slutten. Da hadde verken Simen Andreas Sveen eller Daniel Myrmål Helgestad krefter til å holde følge og Johnsrud Sundby tok dermed sitt andre strake NM-gull på femmil. 

– Det var fantastisk å gå i dag. Jeg fikk ligge bak to sinnsykt sterke løpere. De gjorde en fantastisk jobb. Jeg ble skikkelig imponert. Må nesten beklage at jeg var litt slem på slutten, sier vinneren like etter målgang. 

Tidlig i løpet tok en gruppe på seks mann initativet, men etter hvert ble den halvert. 

Sveen, Helgestad og Johnsrud Sundby var tilslutt de tre som gjorde opp om seieren. På tampen hadde sistnevnte mer krefter enn de to andre og krysset mållinjen i ensom majestet. 

Kampen om sølvmedaljen var et duraberlig spurtoppgjør hvor Helgestad trakk det lengste strået, mens Sveen dermed måtte ta til takke med bronsemedalje. 

Petter Northug jr. ble nummer ni.