Daniel Richardsson til topps i Årefjällsloppet

Svensken vant årets siste Ski Classics-renn. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag formiddag sto årets siste Ski Classics-renn på programmet. Og på de drøyt seks milene var det en svenske som virkelig viste seg frem. 

Drøyt to mil før Åre klinket Richardsson til. Verken Johan Kjølstad, Anders Aukland eller noen av de andre jagende klarte å holde følge med femilsvinneren fra Kollen. 

Inn på oppløpet kom han i ensom majestet og fikk kransen rundt halsen som det synlige beviset på seieren. 

– En fin dag og en fin avslutning av sesongen. Slet veldig i begynnelsen av løpet. Kjente at de andre begynte å bli trøtt etter hver også. Min sjanse var å gå ifra i bakken og få en luke, og det fikk jeg. Da var det bare å kjøre videre, sier han til TV 2 etter rennet. 

I kampen om andreplassen kjempet Aukland, Kjølstad og tsjekkeren Stanislav Rezac en innbitt og lang spurt. Tilslutt var det Rezac som tok andreplassen, mens Aukland ble nummer tre. 

Kjølstad måtte nøye seg med en fjerdeplass, men for vinner en König Ludwig Lauf holdt det uansett til seier i sammenlagtcupen. 

Charlotte Kalla valgte noe overraskende å stille til start i Årefjällsloppet. Kalla meldte seg på som vanlig mosjonist og var på forhånd veldig usikker på om hun ville stå distansen inn. 

Seraine Boner måtte ta til takke med en fjerdeplass i Sverige, men den sveitiske jenta vant uansett sammenlagtcupen med stor margin. 

Det gjorde den svenske skiyndlingen med glans og kunne i likhet med Richardsson passere målstreken mutters alene. 

– Jeg måtte gjøre jobben selv på jobben. Ante ikke hvor Kerttu (Niskanen) var, men følelsen var at jeg var sterk, sier hun etter løpet. 

Er dette noe du kan tenke deg å gjøre igjen? 

– Ja, hvis jeg føler jeg motivert. Mye som gikk gjennom hodet. Langt å gå i tre timer, svarer hun.