Landslagskeeperen fikk endelig tillit for Hertha Berlin, men måtte tåle 0-2-tap mot Schalke i bundesligadebuten fredag.

TAP I DEBUTEN: Rune Almenning Jarstein fikk sjansen mellom stengene, men greide ikke hindre Hertha Berlin-tap mot Schalke.

Gelsenkirchen (NTB):
Jarstein har måttet innefinne seg med en tilværelse på benken etter overgangen til tysk fotball tidligere i vinter. Fredag fikk han sjansen i en knalltøff bortekamp mot Schalke.

Etter 16 minutter så Jarstein den første ballen ende bak ham i Hertha-målet. Tidligere Lyn-spiller Chinedu Obasi lurte seg forbi to Hertha-forsvarere, rundet Jarstein og tok vertene i ledelsen.

Bare 29 sekunder ut i annen omgang doblet Klaas-Jan Huntelaar til 2-0 med et lavt skudd. Det var nederlenderens ellevte mål på 13 seriekamper denne sesongen.

Per Ciljan Skjelbred fikk en snau time for Hertha i Gelsenkirchen.

Seieren løftet Schalke opp til annenplassen på bundesligatabellen før helgens resterende kamper. Blåtrøyene er to poeng foran treer Borussia Dortmund. (©NTB)