Her klamrer Dag Otto seg fast til akebrettet i 100 km/t

Dag Otto Lauritzen følte seg ikke trygg da han kjørte kjelke med hodet først.

Dag Otto Lauritzen (57) har en hemmelig drøm om å delta i et hundeløp, og Kristian Ødegård som er livredd hunder, er blitt overtalt til å være med.

Som med alle utfordringene Dag Otto og Kristian begir seg ut på, legger de opp til en del forberedelser på forhånd. Denne gangen skal de prøve Skeleton - altså kjøre raskest mulig ned en bane på en kjelke, med hodet først mens de ligger på magen.

– 100 kilometer i timen med nasen i bakken har ingenting med hundekjøring å gjøre, jeg angrer på hele ideen, sier Dag Otto i forkant.

Livsfarlig

Regjerende Norgesmester i Skeleton Simen Brendhaug prøver å berolige Dag Otto med noen tips.

– Slapp av, ikke spenn kroppen og jo fortere det går jo tryggere er det. Går det for sakte kan vi få det som kalles bølger, sier han.

– Slipp aldri brettet, da går brettet oppover og vi får det tilbake og da kan det gå en tanngard, eller kløyvd hodet, legger Simen til.

– Elendig idé

Hardhausen Dag Otto er ikke kjent for å gi seg, men han er meget betenkt i dette tilfellet.

– Vi kan ikke trekke oss nå når vi først er her, selv om det var en elendig idé, men jeg vet ikke om jeg er klar, sier Dag Otto, mens han ligger på brettet.

Til slutt blir han ført over kanten, og kjelketuren på 100 kilometer i timen starter. Se den elleville aketuren i videovinduet over.

– Ba til høyere makter

Etter gjennomføringen er Dag Otto sjeleglad, men han innrømmer at han ikke var høy i hatten mens det pågikk.

– Det er det sykeste jeg har gjort, jeg gikk sidelengs og holdt på å velte. For et kick. Jeg tenkte at nå er jeg ute og kjører, og jeg ba til høyere makter - jeg var faktisk redd, sier Dag Otto.

«På tur med Dag Otto» med gjestene Erik Mortvedt og Kristoffer Tømmerbakke fra rapduoen «Erik og Kriss» ser du i kveld kl. 20.00 på TV 2.