– Ingen tvil om at landslaget er det beste tilbudet

Likevel er det uaktuelt med en landslagsretur for Petter Northug jr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

GÅLÅ (TV 2): Verdenscupsesongen er over for de norske langrennsherrene, men blant andre Eirik Brandsdal, Eldar Rønning ogPetter Northug Jr. skal delta i NM del 2 på Gålå denne helgen.

Fredag ble Eldar Rønning for sterk for Petter Northug i lagsprinten på Gålå, men Northug var allikevel ganske fornøyd med sin egen og brorens innsats.

– Vi visste at hvis vi skulle ta medalje i dag med den formen både jeg og Tomas har vært i, så måtte det være litt stang inn, sier Northug.

Lillebror Tomas har vært syk og gått på en antibiotikakur den siste uken, men det begge brødrene stilte til start for Strindheims førstelag i lagsprinten fredag. 

– For en uke siden visste vi ikke engang om vi skulle stille lag, sier Northug. 

Uaktuelt med landslaget

Sykdom har vært en ødela store dele av Petter Northugs sesong. Nå gleder han seg til å starte på nytt og jobbe mot en ny sesong, men det blir ikke på landslaget.

– Jeg trives med den hverdagen jeg har hatt nå. Selv om det har vært en litt spesiell sesong så får jeg nå muligheten til å begynne fra start på nytt før neste sesong, sier han.

Han er klar på at samarbeidet han har med Coop er noe han trives med og vil fortsette med inn mot neste sesong. Northug er ikke alene om å velge et privatlag foran landslaget. Både Chris Jespersen og Simen Østensen har gått for private lag denne sesongen.

– Det er mange gode private tilbud i Norge, men vi får se hva som skjer videre. Både Chris og Simen får garantert tilbud fra landslaget etter denne sesongen, for begge har gjort det veldig bra, sier Northug.

– Det blir spennende å se hva de gjør. Det er ingen tvil om at det beste tilbudet er på landslaget, sier han.

Likevel er Northug selv helt klar på at han ikke kommer til å vende tilbake til landslaget.

– Jeg har hatt fantastiske år på landslaget. Jeg har fått en god utvikling og masse hjelp, men jeg nå frister det å gjøre nye ting. Det er sunt for det mentale hodet mitt, sier han. 

Vil ha med treneren videre

Etter en tøff sesong må det legges ned mye arbeid for trønderen før neste sesong, hvor VM i Falun er det store målet. 

– Jeg er motivert og gleder meg til en ny sesong, sier han. 

LANDSLAGSUTØVER: Under OL i Sotsji gikk Petter Northug jr. i den norske landslagsdrakten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
LANDSLAGSUTØVER: Under OL i Sotsji gikk Petter Northug jr. i den norske landslagsdrakten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Men han innrømmer at det er en del planlegging og evaluering som må gjøres før oppkjøringen begynner.

Eirik Myhr Nossum har vært Northugs trener denne sesongen. Det er fremdeles ikke bestemt om han skal være med videre i Northugs trenerteam 

– Det blir jo en evaluering det også. Det har fungert veldig bra og vi har gjort det beste ut av det, sier han.

Northug selv er klokkeklar på at han vil ha med Nossum neste sesong 

– Ja, jeg ønsker å ha med Eirik. Vi har et godt forhold og samme tankegang når det gjelder trening. Nå må vi finne ut om han har motivasjon og tid til å være med meg videre.