Molde rundspilte Vålerenga i Tippeliga-åpningen

Frispark-perle fra Vegard Forren og Sigurdarson-scoring senket Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde - Vålerenga 2-0

Se sammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Saken oppdateres!

– Vi skaper veldig mange målsjanser, og burde avgjort kampen tidlig i 2. omgang, kommer det fra Molde-trener Tor Ole Skullerud.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var svært skuffet etter å ha sett laget sitt prestere jevnt over dårlig i 90 minutter.

– Vi har én eller kanskje to spillere som tar duellene, og det blir for lite. Vi havnet langt bakpå og tørr ikke å gå i dueller. Jeg kan ikke huske at jeg har vært med på en så puslete opptreden, sukker Vålerenga-treneren, før han slår fast:

– En fullt fortjent seier til Molde.

TV 2s ekspertkommentator Egil Olsen oppsummerte kampen slik:

– Molde har vært klart best. De har vært såpass mye bedre enn Vålerenga, og jeg er overrasket over den store forskjellen det har vært på lagene. 2-0 er ikke et mål for mye, kom det fra Drillo.

– Jeg har blitt bedre
Björn Bergmann Sigurdarson spilte en svært god kamp for hjemmelaget.

– Det var veldig morsomt. Viktig å vinne den første kampen, få tre poeng og en scoring, sier spissen til TV 2.

– Spesielt midtbanen og forsvaret var veldig bra i dag, legger han til.

– Hva har tiden i England gjort med deg?

– Jeg har fått mer erfaring, og blitt en bedre spiller, svarer islendingen.

Den første målsjansen i Tippeligaen 2014 kom etter bare 55 sekunder, da hjemmelagets Mohamed Elyounouissi skjøt over etter å ha driblet seg fri inne i 16-meteren.

Etter drøye 20 minutter fikk Vegard Forren æren av å score årets første mål i Tippeligaen. Midtstopperen knallet til på frispark fra 25 meter, og satte inn 1-0.

Like etter doblet Bergmann Sigurdarson ledelsen.

I 2. omgang var det bare en svært pigg Gudmund Kongshavn som holdt et tafatt Vålerenga inne i kampen. Da dommer Tom Harald Haugen lot fløyten synge for siste gang, sto det fortsatt 2-0 til Molde.

ÅRETS FØRSTE SJANSE: Mohamed Elyounouissi fortviler etter å ha brent kjempesjansen før det var spilt ett minutt.
ÅRETS FØRSTE SJANSE: Mohamed Elyounouissi fortviler etter å ha brent kjempesjansen før det var spilt ett minutt.

Se startoppstillingene nederst!

Kjempesjanse før det var gått ett minutt
Kampen startet altså med en kjempesjanse til Molde. Kampuret hadde fortsatt ikke passert minuttet da nyervervelsen Mohamed Elyounoussi kom seg fri like innenfor 16-meterstreken. Men skuddet fra den lovende 19-åringen gikk like over Vålerenga-målet.

Fire minutter seinere kom tidligere Wolverhampton-spiller Bergmann Sigurdarson oppover på høyresiden og fikk slått ballen inn i feltet, men Vålerenga fikk klarert.

SATTE INN 1-0: Midtstopper Vegard Forren knallet til fra 25 meter og sendte Molde i ledelsen på Aker stadion.
SATTE INN 1-0: Midtstopper Vegard Forren knallet til fra 25 meter og sendte Molde i ledelsen på Aker stadion.

Det var hjemmelaget som var absolutt farligst i åpningsminuttene, og særlig Elyounouissi var i støtet for de blåkledde. Bortelaget slet med å flytte laget fremover, og hadde nok med å demme opp bakover.

Etter 13 minutter kom det første gule kortet i årets Tippeliga. Vålerengas Niklas Gunnarson rev ned Elyounoussi i en duell, og dommer Tom Harald Haugen dro korrekt opp det gule kortet fra baklommen.

Kanonkule fra Forren
Like etter at de 20 første Tippeliga-minuttene var unnagjort smalt det på Aker stadion. Molde fikk frispark drøye 25 meter fra mål, og midtstopper Vegard Forren stilte seg opp noen meter fra ballen. Med et vanvittig skudd, som fikk ballen til å flakke, sendte 26-åringen hjemmelaget i føringen. Skuddet gikk via Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavns høyre stolpe før den lå i buret.

Sigurdarson åpnet målkontoen
Scoringen tente virkelig hjemmelaget. Seks minutter etter Forrens kanonkule spilte Martin Linnes frem Björn Bergmann Sigurdarson, som iskaldt satt ballen til høyre for Kongshavn i målet. Dermed stod det 2-0 på Aker stadion før halvtimen var spilt.

Og Molde fortsatte å kjøre. Mohamed Elyounoussi trikset ballen over en Vålerengas Niklas Gunnarson inne i 16-meteren før han avsluttet på volley. Og denne gangen var den tidligere Sarpsborg-spilleren nærmere scoring enn det han var i kampens åpningssekunder. Ballen traff stolpen, men det ble med det.

Etter et par farlige Molde-sjanser like før pause som ikke resulterte i mål, gikk lagene i garderoben på stillingen 2-0.

– Molde har spist Vålerenga som fredags-taco i den første omgangen! kom det fra TV 2s kommentator Asbjørn Myhre.

2. omgang startet som den første
I pausen valgte Kjetil Rekdal å gjøre to bytter. Alexander Mathisen erstattet Iqbal på venstrebacken, mens Christian Grindheim kom inn for Herman Stengel. De to byttene så ikke ut til å heve Oslo-laget, og 2. omgang startet på mange måter som den første. Molde presset høyt, og nektet Vålerenga spillerom.

Også i den andre omgangen var det Elyounouissi som var først frempå, men Kongshavn fikk avverget med en sterk beinparade.

TIGERSPRANG HINDRET 3-0: Gudmund Kongshavn hindret Moström i å øke ledelsen.
TIGERSPRANG HINDRET 3-0: Gudmund Kongshavn hindret Moström i å øke ledelsen.

Flo brant gigantsjanse
Da det nærmet seg timen spilt i årets første Tippeliga-kamp var Vålerenga frempå, men Vidar Örn Kjartansson kom seg ikke forbi Martin Linnes på venstrekanten. Linnes måtte dog ty til ulovlige midler for å stoppe islendingen og Vålerenga fikk frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren. Det frisparket tok Christian Grindheim, som sendte ballen forbi alle mann, og ut til dødball.

– Det er veldig lite som tyder på at Vålerenga skal ta med seg poeng herfra, konstaterte TV 2s ekspertkommentator Egil Drillo Olsen.

Keeper Kongshavn hindret stortap
Sekunder etter Drillos' konklusjon fikk Per Egil Flo sjansen til å legge på til 3-0, men helt upresset brente venstrebacken ballen like utenfor mål fra bare fem meter.

I det 70. minuttet var det bare én mann som hindret Mattias Moström i å sette inn 3-0. Gudmund Kongshavn vartet opp med en helt vanvittig redning på svenskens forsøk, og holdt med det Vålerenga inne i kampen. Keeperen reddet bortelagets forsvar flere ganger, og var mye av grunnen til at det bare stod 2-0 i Molde.

Tre store sjanser på ett minutt
– Det er lekestue nå. Molde skaper sjanse på sjanse, mens Vålerenga skaper ingenting, kom det fra Drillo.

Ironisk nok skapte Vålerenga tre (!) store sjanser i løpet av det neste minuttet. Men denne gangen var det Ørjan Håskjold Nyland som stod i veien for flere scoringer.

Og flere scoringer ble det heller ikke i årets første kamp.

Slik startet lagene:
Molde (4-4-2): Ørjan Håskjold Nyland - Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Per Egil Flo - Mattias Moström, Daniel Berg Hestad, Harmeet Singh, Mohamed Elyounoussi - Fredrik Gulbrandsen, Bjørn B. Sigurdarson.

Vålerenga (4-3-3/4-5-1): Gudmund T. Kongshavn - Niklas Gunnarsson, André Muri, Kamran Ali Iqbal, Simon Larsen - Rasmus Lindkvist, Daniel Fredheim Holm, Sivert Heltne Nilsen, Morten Berre, Herman Stengel - Vidar Ørn Kjartansson.