SKJELT UT SIST: Per Mertesacker var alt annet enn blid på Mesut Özil da landsmannen var på vei rett i garderoben - uten å takke fansen - etter det motsatte oppgjøret mot Manchester City på Etihad Stadium. Den gangen endte det 6-3 til de lyseblå. Foto: Lynne Cameron/Scanpix
SKJELT UT SIST: Per Mertesacker var alt annet enn blid på Mesut Özil da landsmannen var på vei rett i garderoben - uten å takke fansen - etter det motsatte oppgjøret mot Manchester City på Etihad Stadium. Den gangen endte det 6-3 til de lyseblå. Foto: Lynne Cameron/Scanpix

Nå er det klart for Arsenals siste sjanse

Men TV 2s ekspert mener Arsène Wenger ser seg over skulderen og tenker på 4.plassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal-Manchester City lørdag 18:30 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Lørdagens storkamp i Premier League finner sted på Emirates mellom Arsenal og Manchester City.

De er lag nummer fire og tre på tabellen, men de lyseblå gjestene har to kamper færre spilt og allikevel et forsprang på tre poeng til Arsène Wengers mannskap.

– Det er siste sjanse for dem til å vise at de fremdeles er i racet, sier Manchester City-backen Aleksandar Kolarov.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Serberen får støtte av TV 2s eksperter, og Morten Langli mener det ikke er umulig at «The Gunners» slår tilbake etter 0-6 mot Chelsea og 2-2 hjemme mot Swansea.

– De har hatt en tung uke, men de kan rette opp i mye. Det er ingen umulighet at de slår Manchester City hjemme. Arsenal er et godt fotballag, men de ble slaktet av Chelsea og fikk dette bisarre målet imot på overtid sist. Hva har skjedd på treningsfeltet inn mot City-kampen? Vil de opptre litt mer forsiktig enn vanlig? Det blir veldig spennende å se, sier TV 2s analyseekspert.

Mener City er et lag som det går an å spille mot
Arsenal har 14 hjemmekamper på rad uten å tape, har kun sluppet inn ni mål 
og har tidvis virket pottetette og kjempesolide på eget gress. Analyseeksperten peker på mangler i Citys spill som gjør at motstanderen har muligheten.

– Alle løper ikke hjem hele tiden. Mot City er det mulig å spille deg gjennom hvis du er god nok selv. Problemet er at City ofte har ballen og klarer å spille gjennom deg i stedet. Se på Wigan, som klarte å spille. Det er vanskelig å slå Manchester City, men Arsenal har den kapasiteten på en god dag, sier Langli.

Allikevel er det en grunn til at City kanskje er den største favoritten til å ta hjem ligatittelen. Trevor Morley mener i hvert fall at de er det.

– I mine øyne er de det. De er i så god form, og det er åtte og en halv time siste siste baklengsmål. De hadde en feilslutning tidligere i sesongen da de slet borte, men den slags har forsvunnet nå, sier den tidligere Premier League-spissen.

Morley tror Arsenal ser bakover på tabellen
Han vil allikevel ikke utelukke de andre titteljagende lagene, men tror ett lag forsvinner for alvor i den kampen lørdag, nemlig Citys motstandere på Emirates.

TRENGER SLUTTSPURT: Arsène Wengers Arsenal må tilbake på vinnersporet dersom håpet om ligatittelen skal leve. Foto: Andrew Matthews/Scanpix
TRENGER SLUTTSPURT: Arsène Wengers Arsenal må tilbake på vinnersporet dersom håpet om ligatittelen skal leve. Foto: Andrew Matthews/Scanpix

– City er det sterkeste laget. De er ikke uanfektede favoritter til ligatittelen, for Chelsea og Liverpool har fremdeles muligheten. Men jeg tror de slår Arsenal lørdag, sier Morley.

Dersom det blir tap i lørdagens kamp vil Arsenal gå på sitt tredje tap på de fem siste kampene, og Morley mener de allerede har gitt opp drømmen om sitt første ligagull på ti år.

– Hvis Arsenal taper mot City så tenker de kun på at de må klare 4. plassen. Jeg tror Wenger har nok med å sikre topp fire og vinne FA-cupen, sier han.

Allerede før kampstart og uavhengig av Manchester City er det allerede seks poeng opp til ledende Chelsea, og Morley peker på statistikk når han nærmest avskriver Arsène Wengers menn.

– De skjønner at de er for langt bak. Ingen har kommet tilbake seks poeng bak på dette stadiet av en sesong. Jeg tror de ser på Everton bak dem, sier han.

Tror du Arsenal allerede har gitt om titteldrømmen? Vinner de over City lørdag? Ta diskusjonen!