HISTORISK NM LIVE PÅ TV2.no:

– Poledancing handler om talent, ikke kropp

Hørt om «stangsport»? Før historiens første NM er sporten er så fersk at nordmenn flest knapt har hørt det norske navnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ettermiddag går det første norgesmesterskapet i poledancing av stabelen på et UTSOLGT Lillestrøm kultursenter.

Før den store finalen i det som tidligere er forbundet med lugubre strippebuler, bedyrer talentene at de vil bruke NM til å vise at det handler om talent og ikke kropp.

– Det som kanskje irriterer meg mest det er det at stripping er et ord som betyr å fjerne eller ta av. Hvis det jeg gjør her skulle vært stripping så måtte jeg tatt av meg klærne, sier Amalie Nilssen Hagesæter (21) til TV 2.

– Det er kanskje den største forskjellen på de som bruker stanga for å vise kropp og de som bruker det for å vise talent, fortsetter hun.

I lørdagens historiske Norgesmesterskap er hun én av ti finalister.

– Så lenge det finnes regler og forskrifter som styrer hvem som deltar og hvordan du deltar så ser jeg for meg at det kunne gjort seg som en gren i OL, mener Hagesæter.

KLAR: Amalie Nilssen Hagesæter er en av ti som skal kjempe om Norgesmesterskapet lørdag. Foto: TV 2
KLAR: Amalie Nilssen Hagesæter er en av ti som skal kjempe om Norgesmesterskapet lørdag. Foto: TV 2

Men det er nok trolig langt til IOC vil akseptere at halsbrekkende stunts rundt strippestanga er noe for det olympiske charter:

– Jeg har jo sett poledancing, men ikke i olympisk sammenheng. Det passer nok ikke hos oss, sier Gerhard Heiberg, medlem i den internasjonale olympiske komité.

26 år gamle Ingrid Helene Krabbestig fra Bergen er også én av finalistene lørdag. Hun begynte med poledance fordi hun så video av jenter som så ut som de fløy. Hun mener det er viktig at det nå blir NM i poledance.

LisX Pole er arrangøren som står bak tidenes første NM i Pole Sport.

– Det er en veldig stor ting for Norge siden det er første gangen og så er det en veldig fin måte å introdusere pole til Norge på egentlig, sier Krabbestig til TV 2.

En annen av deltakerne er Jorge Lera (33) som deltok i «Norske Talenter» for to år siden. Han er én av to mannlige deltakere.

Hvem sklir best på stanga? SE DIREKTE på TV2.no lørdag fra kl. 18. #2poledance