Northug ydmyket av Rønning i lagsprint

Tapte ni sekunder på siste etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug gikk ut likt med Eldar Rønning og Eirik Brandsdal på den siste etappen i herrenes lagsprint på Gålå fredag. 

Men skikongen viste alt annet enn fryktinngytende form. Rønning og Brandsdal fikk en luke til Northug i den første bakken.

I mål var Rønning og Skogn ni sekunder foran Strindheim. Brandsdal gikk Kjelsås inn til 2. plass, mens brødrene Northug tok bronse for Strindheim. Rønning gikk sammen med Martin Hammer, og veteranen skrøt av makkeren sin i målområdet.

– Han er ikke en innbytter. Han er den beste vi har. Johan (Kjølstad) satser jo langløp, men da har vi en mann til fra Skogn. Det er jævla artig, sa Rønning etter målgang.

Til tross for at han ble fragått av Rønning, var Northug fornøyd med medalje. 

– Jeg er godt fornøyd. Hverken jeg eller Tomas har vært i god form den siste måneden. Vi tar med bronsemedaljen som en stor bonus, sa Petter Northug etter målgang.

Nå skal han restituere seg til femmila på lørdag. 

– Jeg bør vel ikke gå femmila, men jeg har meldt meg på, sier Northug. 

På jentesiden gikk Martine Ek Hagen og Heidi Weng BUL inn til gull på lagsprinten i langrenns-NM fredag. Varden tok sølvet foran Nansen.

BUL-jentene tok en kontrollert seier foran Vardens Marthe Kristoffersen og Kathrine Harsem. Et stykke bak fulgte Therese Johaug, som representerte Nansen sammen med Magni Smedås.

– Det var veldig moro. I semifinalen følte jeg meg litt daff, men nå var jeg pigg. Vi tok revansj fra i fjor, da vi ikke stilte fordi jeg var sykt. Nå er vi nummer én igjen, sa Weng ifølge Langrenn.com.

Menn - Lagsprint finale, klassisk:
1. Skogn IL 1. lag 21:50,7
Martin Hammer, Eldar Rønning
2. Kjelsås Ski 2.lag +2,0
Øyind Moen Fjeld, Eirik Brandsdal
3. Strindheim IL 1. lag +9,2
Tomas Northug, Petter Northug
4. Lillehammer Skiklub 1. lag +11,2
Martin Løwstrøm Nyenget, Vegard Bjerkreim Nilsen
5. Bærums Verk og Hauger IF 1. lag +17,9
Petter Reistad, Sindre Bjørnestad Skar
6. 3. IL Korlevoll - Odda 1. lag +53,4
Torgeir Skare Thygesen, Nils Magnus Bøen Grave