I NEDRYKKSSTRID: Men John Arne Riise har troen på poeng mot Everton. (Foto: scanpix)
I NEDRYKKSSTRID: Men John Arne Riise har troen på poeng mot Everton. (Foto: scanpix)

Riise: – Det er uvant

For første gang i sin internasjonale karriere er nordmannen midt i en nedrykksstrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Fulham-Everton direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 14.30.

John Arne Riise og Fulham ligger helt sist på tabellen foran møtet med formsterke Everton, som har vunnet de siste fire kampene. 

Det er seks poeng opp til trygg plass for London-laget, og kun sju kamper å gjøre det på. For første gang i sin internasjonale karriere, er John Arne Riise med i en nedrykksstrid. 

– Et annerledes press

Riise mener at den største forskjellen på topp og bunn er hvordan laget og han selv opptrer på banen.

– Jeg er egentlig ikke særlig nervøs når jeg spiller. Men man føler jo på et helt annet press. Når man er i toppen føler man seg lettere og du føler du kan gjøre hva som helst fordi man har gjort ting bra hele sesongen. Når man spiller i bunnen er man mer anspent og forsiktig i måten man spiller på. Vi føler ikke noe press, men vi vet hva som skjer hvis vi ikke presterer, forklarer Riise. 

Imponert over Martinez

Før sesongen tok Roberto Martinez over Everton, da daværende manager David Moyes tok over Manchester United. Riiser var usikker på om noen kunne gjøre en like god jobb som Moyes gjorde i Everton. 

– Jeg syntes Moyes gjorde det glimrende med Everton, og jeg trodde den neste manageren skulle få slite med å oppnå de samme resultatene som han hadde med laget. Jeg må si jeg er imponert over den jobben han har lagt ned. De spiller bedre fotball og har et veldig bra lag. 

Har troen på poeng

I dag tar Fulham i mot Everton hjemme på Craven Cottage. Hjemmebanefordelen blir viktig, tror Riise.

– Vi må stoppe dem, slik at de ikke får spilt slik de ønsker. Det er et vanskelig lag å vinne mot - spesielt hjemme - men forhåpentligvis kan vi få med oss noe, sier han, før han fortsetter: 

– Vi må hovedsakelig fokusere på oss selv, og hvis vi klarer det så tror jeg vi kan stoppe Everton.