Åge Hareide henger ut Petter Northug i svensk TV-intervju

– Når jeg er trener i Sverige må jeg være svensk.

Åge Hareide (60) ble denne uken intervjuet av Expressen og skryter hemningsløst av Zlatan, men ikke av Petter Northug.

Fikk norsk flagg

Som ny hovedtrener for den svenske fotballklubben Malmö og som tidligere trener for Helsingborg og Örgryte, er Åge Hareide en populær mann i Sverige.

Sveriges kaptein Zlatan Ibrahimovic under privatlandskampen i fotball mellom Sverige og Norge. Hareide mener han er en større kunstner enn Petter Northug. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sveriges kaptein Zlatan Ibrahimovic under privatlandskampen i fotball mellom Sverige og Norge. Hareide mener han er en større kunstner enn Petter Northug. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Denne uken ble han intervjuet av Expressen, hvor reporteren ga Hareide et norsk flagg, og spurte ham ut om blant annet Petter Northug.

– Ski er viktig i Norge?

– Ja, det er nesten den eneste idretten vi kan hevde oss i på verdensbasis, også er det bare Norge, Sverige og Russland som deltar. Så det er ikke så vanskelig, sier Åge Hareide til Expressen.

Zlatan vs Northug

Zlatan er født og oppvokst i Malmø, og barndomsklubben hans er klubben Hareide trener. Han er enormt populær i hjembyen sin, og Hareide er også stor Zlatan-fan.

– Hvis du skulle velge mellom Zlatan eller Petter Northug?

Åge Hareide er ettertraktet i Sverige. Her på første treningen med a-laget.
Foto: Stig-Åke Jönsson / TT / NTB scanpix
Åge Hareide er ettertraktet i Sverige. Her på første treningen med a-laget. Foto: Stig-Åke Jönsson / TT / NTB scanpix

– Definitivt Zlatan! Han er en kunstner ved siden av å være en stor idrettsmann. Petter Northug går jo bare på ski rett frem. Mens Zlatan kan gjøre alt med ballen i tillegg å være en sterk idrettsmann, sier Hareide til Expressen.

Svorsk

Åge Hareide er inne i sin fjerde treningsperiode i Sverige og snakker også svensk når han blir intervjuet. Han står for alt han sa i dette intervjuet og angrer ikke på uttalelelsen om Petter.

– Når jeg er trener i Sverige, så må jeg være litt svensk. Jeg mener at en fotballspiller er en større kunstner enn en langrennsløper. Petter er en stor idrettsmann, men her i Malmö er det ingen som vet hvem han er. Det er heller ikke snø her, ler Åge Hareide til TV 2.