Her får de hjemmet sitt tilbake

Natasja og Sophie mistet alt de eide i brann. Se også ekspertenes tips om hvordan du kan sikre familien bedre mot brann i ditt eget hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En januarnatt i 2012 opplevde Natasja og datteren Sophia marerittet. Midt på natten blir moren vekket av at brannvarsleren går av. Natasja og datteren klarer såvidt å komme seg ut før hele boligen er overtent.

Savnet et hjem

– Det var dramatisk og jeg er veldig takknemlig for at vi klarte å komme oss ut, forteller Natasja.

I TV 2-programmet «Hjem igjen» forsøker man å gjenskape hjemmet til mennesker som har mistet huset sitt i brann nøyaktig slik det var før brannen.

– Etter at TV 2 var hos oss har livet vært helt fantastisk. Vi følte oss hjemme fra første dag og føler at vi endelig har fått tilbake det vi savnet aller mest - et vanlig liv i hjemmet vårt, forteller Natasja til TV 2.

GJENSYN: Her får datteren Sophia se igjen rommet sitt slik det så ut før brannen. FOTO: TV 2
GJENSYN: Her får datteren Sophia se igjen rommet sitt slik det så ut før brannen. FOTO: TV 2

– Vi har bare hverandre

Brannen startet i det elektriske anlegget uten at ekspertene helt har klart å lokalisere nøyaktig hvor den startet.

– Tenker dere ofte på brannen?

– Vi har bare hverandre og tar vare på hverandre og brannen kommer til å sitte i bakhodet i en lang tid, men jeg er ikke så engstelig lenger og vi føler oss trygge i vårt nye hus, forteller Natasja.

Etter brannen forsøker Natasja og fortelle alle som spør hvor viktig det er å brannsikre huset sitt bedre.

– Kjøp gode brannvarslere og sjekke batteriene - ofte! Ikke lad noen ting om natten og ikke ha på elektriske apparater når du ikke er tilstede.

Sprayen som kan redde liv 

Halvparten av alle boligbranner er forårsaket av brann i elektriske apparater. Komfyrbranner ligger også høyt på statistikken. Her er ekspert-tipsene som kan forhindre brannkatastrofen hjemme hos deg. Videoen viser deg dessuten en slukkespray som kan slukke en brann i startfasen.

Slukkeprayen i reportasjen kan man få kjøpt i de fleste jernvareforretninger. Sprayen inneholder ingen giftige stoffer og er biologisk nedbrytbar. Den er i tillegg lett å bruke for barn og eldre som ikke klarer å betjene et tungt brannslukningsapparat.

Kastelengden er nesten tre meter slik at man kan stå på trygg avstand fra brannen. Den kan også brukes på fettbrann. Som kjent skal man ALDRI kaste vann på en fettbrann.

«Hjem igjen» kan du se hver tirsdag kl 20.00 på TV 2.