UTROLIG FORVANDLING: Manchester Uniteds spillere jublet for ligagull for under ett år siden. Nå er de nærmere midten av tabellen enn toppen. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
UTROLIG FORVANDLING: Manchester Uniteds spillere jublet for ligagull for under ett år siden. Nå er de nærmere midten av tabellen enn toppen. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Manchester United kan bli tidenes dårligste regjerende PL-mester

Her er statistikken David Moyes' lag ikke vil toppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United-Aston Villa lørdag 13:45 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

At Manchester Uniteds sesong har utviklet seg på verre vis enn de fleste hadde spådd er langt ifra noen overdrivelse.

De røde djevlene har gått på smell etter smell, og befinner seg forut for helgens runde hele 18 poeng bak ligaleder Chelsea og potensielt 21 poeng bak Manchester City dersom de lyseblå vinner sine to hengekamper.

Flere supportere har begynt å finne fram statistikkbøkene for å se hvor dårlig sesongen faktisk er, og i lokalavisen Manchester Evening News ble det tidligere denne uken spekulert i om årets Manchester United-lag er tidenes dårligste regjerende Premier League-mester.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

Kun 0,04 i poengsnitt fra Blackburns verstenotering
Statistikken viser i hvert fall at de er godt på vei, men at Blackburns tvilsomme ære som ledere av denne statistikken trolig blir holdt i hevd også etter denne sesongen.

I 1995/96-sesongen var nemlig Blackburn regjerende mestere, og avsluttet sesongen på 7. plass - 21 poeng bak Manchester United som vant den gangen. Blackburn havnet på en totalpoengsum på 61.

– Det er veldig vanskelig å forklare. «Slutten på Manchester United». Alle de solide statistikkene de har mistet. En ting er å ha en dårlig sesong, men foran hjemmepublikummet har det vært et mareritt. Hjemme på Old Trafford har det vært katastrofe, gjennom hele sesongen, sa Trevor Morley i TV 2s «Kickoff»-program fredag forut for Premier League-runden.

Denne sesongen har den regjerende mesteren 1,65 poeng i snitt, mens Blackburn den gangen endte på et poengsnitt på 1,61.

Manchester United ligger forut for rundens kamper også som nummer sju, men har allerede 51 poeng. De trenger med andre ord kun minimum elleve poeng fra de resterende sju kampene for ikke å havne i samme selskap som Blackburn.

De siste sju ligakampene til Manchester United denne sesongen er mot Aston Villa (h), Newcastle (b), Everton (b), Norwich (h), Sunderland (h), Hull (h) og Southampton (b).

TUNGT: Manchester Uniteds stjerner må tilbake på vinnersporet på Old Trafford lørdag. Foto: Scanpix.
TUNGT: Manchester Uniteds stjerner må tilbake på vinnersporet på Old Trafford lørdag. Foto: Scanpix.
TØFFERE OG TØFFERE: David Moyes' jobb blir ikke akkurat enklere i takt med at resultatene ikke kommer. Foto: Richard Sellers/Scanpix
TØFFERE OG TØFFERE: David Moyes' jobb blir ikke akkurat enklere i takt med at resultatene ikke kommer. Foto: Richard Sellers/Scanpix
MANGE SPØRSMÅL: Morten Langli lurer på hvordan David Moyes vil angripe de resterende kampene. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
MANGE SPØRSMÅL: Morten Langli lurer på hvordan David Moyes vil angripe de resterende kampene. Foto: Heiko Junge / SCANPIX .

Den tidligere Premier League-spissen Morley mente lørdagens kamp mot Villa langt ifra er det de røde djevlene burde ønske seg etter to strake 0-3-tap.

– De er ett av de verste lagene du kan møte. De er gode på kontringer. Det er ikke den beste kampen Manchester United kan ønske seg, for Villa kan overraske, sa han. 

En haug med statistikker blinker med røde lys

Her er andre statistikker som Manchester United må ta innover seg forut for denne rundens kamper:

  • De har tapt sine to siste hjemmekamper i Premier League. Sist de tapte tre på rad i toppdivisjonen var fra desember 1978 til februar 1979, mot Liverpool, WBA og Arsenal.
  • De har ikke scoret i sine to siste hjemmekamper i Premier League. Sist de spilte tre på rad uten scoring i ligaen på Old Trafford var mellom mars og mai 2002, mot Middlesbrough, Arsenal og Charlton.
  • De har tapt ti Premier League-kamper denne sesongen, noe som er en mer enn det som tidligere var deres rekord i ligaens historie siden oppstarten i 1992.
  • De har tapt sine to siste hjemmekamper 0-3, og to hjemmetap på rad med tre måls margin hadde de sist for 52 år siden, da Burnley og Blackburn var overlegne i to på rad på Old Trafford.
  • De er kun den femte regjerende mesteren i øverste divisjon som har tapt seks av sine første 15 hjemmekamper den påfølgende sesongen.
  • Deres 18 mål på 15 hjemmekamper er deres laveste på dette stadiet i toppdivisjonen siden de hadde 16 mål i 1973/74-sesongen.
  • De må score 13 mål på sine siste fire hjemmekamper for å unngå å sette ny personlig dårligste notering hva gjelder scoringer på hjemmebane i en Premier League-sesong. Den gamle er på 31 fra 2004/2005.
  • Dersom man regner om tabellene fra den gangen man fikk to poeng for seier til nåtidens trepoengere, er den inneværende sesongen Manchester Uniteds verste som regjerende mester siden 1965/66-sesongen.

Det er også knyttet spenning til hvorvidt hjemmefansen vil støtte sin manager lørdag. Det har vært spekulert i både det ene og det andre.

– Når alt går galt og publikum bare venter på det, da vil du vekk. Det er snakk om at det skal komme et fly som viser at de vil ha ham vekk. Publikum bare venter på at de skal mislykkes i morgen, sa Trevor Morley.

Morten Langli, som selv kommenterte kampen mot Liverpool, fortalte om en motsatt opplevelse fra den kampen.

– Publikum reiste seg og motiverte, og tenkte at de ikke skulle dette ned på samme nivå som spillerne. Men jeg forstod at det var motsatt igjen mot Manchester City, sa kommentatoren.

Samtidig stilte han flere spørsmål rundt hvordan David Moyes kommer til å angripe avslutningen av denne sesongen.

 – Hvordan skal de nå fullføre sesongen? De har to kamper mot Bayern München som kan redde litt, men hva skal de gjøre med serien? De blir ikke topp fire. Hvordan vil Moyes legge opp dette her? Hvis han er mannen som skal være med videre, hvilke spillere skal han ha med seg? 

Kilder: Infostrada Sports, www.altomfotball.no

Tror du Manchester United blir tidenes dårligste regjerende Premier League-mester? Hvordan angriper Moyes innspurten? Ta diskusjonen!