KRISE: Juan Mata, Michael Carrick, Javier Hernandez og Wayne Rooney fortviler.
KRISE: Juan Mata, Michael Carrick, Javier Hernandez og Wayne Rooney fortviler.

Engelsk avis: – Spilleropprør i Manchester United

David Moyes har svært få allierte i Manchester United-garderoben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

David Moyes' fremtid som Manchester United-manager er høyst usikker. Etter 0-3-tapet for Liverpool fikk skotten et pusterom med to seire mot Olympiakos og West Ham, men ydmykelsen hjemme mot Manchester City har igjen fått kritikerne til å komme på banen.

Selv om Moyes foreløpig har fått støtte fra de høye herrer på Old Trafford er det mer enn antydninger til uro i spillergruppen.

Telegraphs Mark Ogden, den første journalisten som avslørte at Sir Alex Ferguson ville gi seg i fjor, skriver at det er stor intern uro i Manchester United.

Et spilleropprør er på gang, ifølge Ogden.

Grunnen er en økende misnøye med taktikken til Moyes og treningsmetodene hans. Ryan Giggs og Robin van Persie har tidligere vært nevnt blant misfornøyde spillere, noe waliseren tilbakeviste like før Olympiakos-kampen i forrige uke. 

Van Persie rykket ut i avisen og skrøt uhemmet av Moyes da det gikk rykter om at nederlenderen ikke var fornøyd.

– Alle Moyes' økter og tingene han sier er i lagmøtene er spot-on. Jeg nyter å jobbe under ham og jeg er helt sikker på at ting vil ta seg opp og at vi vil snu det hele, sa van Persie og la til:

– Øktene vi har på treningsbanen er fantastisk og jeg lærer mye fra dem hver dag. Jeg har vært en profesjonell fotballspiller i 12 år, og det er ingen tvil om at jeg har lært nye ting og utvikler meg under David Moyes.

Uttalelsene kom i kjølvannet av en uttalelse der van Persie hevdet lagkameratene løp i rommene han likte å bevege seg i. 

Ifølge Telegraph er situasjonen langt fra så rosenrød som van Persie hevder. Flere spillere stiller spørsmål ved Moyes' evne til å snu skuten.

Glazer-familien og styreformann Ed Woodward vil vente til etter sesongen med å vurdere jobben Moyes har gjort. Da er det ventet at man vil adressere spriket mellom metodene til Moyes og angrepsfilosofien til Manchester United.

Treningene under Moyes er langt mer fysisk krevende enn treningene til Ferguson. Den forandringen har flere av United-veteranene ønsket velkommen, men det er mindre entusiasme rundt formasjonstreningene til Moyes og de svært strukturerte øktene.   

Ifølge Ogden har Moyes svært få allierte i spillergarderoben. Men Woodward og Glazer-familien mener problemet ligger i spillerstallen, og derfor vil Moyes få tid til å bygge lag i sommer. Moyes skal ha gitt Woodward en liste med navn han ønsker å hente. Toni Kroos, Luke Shaw og William Carvalho er blant navnene på den listen.