Franck Dja Djedjé i duell med PSV Eindhovens Jeffrey Bruma i Europaligaen i fjor. Nå Djedjé klar for Tippeligaen og Sarpsborg 08. (AP Photo/Sergei Chuzavkov)
Franck Dja Djedjé i duell med PSV Eindhovens Jeffrey Bruma i Europaligaen i fjor. Nå Djedjé klar for Tippeligaen og Sarpsborg 08. (AP Photo/Sergei Chuzavkov)

Tippeligaen rundt: Sarpsborg 08 har signert tidligere PSG-spiller

Lars Stubhaug er klar for Rosenborg, og Branns Markus Jonsson står mest sannsynlig over seriestarten. Her er torsdagens Tippeliga-oppdatering!

Fredag 28. mars sparkes endelig Tippeligaen i gang, når Molde tar i mot Vålerenga på Aker stadion.

Hvem er skadet? Kommer det flere spillere inn? Overgangsvinduet stenger 31. mars.

Her får du siste nytt om ditt favorittlag i forkant av den første serierunden.

Se fullstendig kampoppsett for Tippeligaen på altomfotball.no!

Sarpsborg 08 presenterte torsdag den ivorianskfødte kantspilleren Franck Dja Djedjé på en pressekonferanse. 27-åringen har nærmere 40 U-landskamper og 25 mål for Frankrike, i tillegg til to U23-landskamper for Elfenbenskysten. Djedjé startet karrieren i mektige PSG, og har vært innom flere klubber de siste ti årene, senest Chornomorets Odesa. I desember møtte den ukrainske toppklubben PSV Eindhoven i Europaligaen, og Djedjé ble i denne kampen matchvinner da han satte inn kampens eneste mål etter 59 minutter.

I Trondheim kjemper Tore Reginiussen for å komme i kampform før seriestarten. Adressa skriver at midtstopperen sliter med en svær kul like over hælen, etter å ha blitt sparket i en treningskamp på La Manga. Men selv om Rosenborg-spilleren innrømmer at han ikke er 100 prosent klar, friskmelder han seg selv til kampen mot Viking lørdag.

Torsdag meldte også Rosenborg på sine hjemmesider at Lars Stubhaug har signert for klubben. Daniel Örlund er for tiden skadet, og Stubhaug går mest sannsynlig inn som andrekeeper bak Alexander Lund Hansen. Den tidligere Everton og Godset-keeperen har signert en ettårskontrakt med trønderne, og er i troppen som møter Viking lørdag.

TIL RBK: Lars Stubhaug. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
TIL RBK: Lars Stubhaug. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

I Bergen går det mot en serieåpning uten Amin Askar og Markus Jonsson, skriver Bergens Tdende. Askar påstår riktignok selv at smertene i leggen ikke er verre enn at han kan spille, mens Jonsson innrømmer at han fortsatt trenger litt mer trening før han er klar. Brann-trener Rikard Norling vil hverken bekrefte eller avkrefte om de to spiller eller ikke.

Ellers skriver avisen for øvrig at stortalentet Emil Hansson bytter landslag fra Sverige til Norge. 15-åringen med svensk far har fire kamper for det svenske G15-landslaget, men nå ønsker Brann-talentet altså å spille i rødt også på landslaget.

Les alt om fotball her!