OBJEKTER I HAVET: Satellittbildene viser mange gjenstander i sjøen, over 2500 kilometer vest for Perth. Foto: Reuters
OBJEKTER I HAVET: Satellittbildene viser mange gjenstander i sjøen, over 2500 kilometer vest for Perth. Foto: Reuters

122 gjenstander oppdaget i havet

Objektene er mellom en og 23 meter lange, og er fanget opp av satellitter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er en ny ledetråd, sa den fungerende malaysiske transportministeren, Hishammuddin Hussein, på en pressekonferanse onsdag. 

Nye satellittbilder viser 122 objekter i havet vest for Australia, hvor det søkes etter det savnede flyet. 

Satellittbildene ble tatt av det franske selskapet Airbus søndag. Malaysiske etterforskere fikk bildene tirsdag, og etter grundige analyser har de klart å identifisere 122 objekter.

Objektene er mellom en og 23 meter store, og ble oppdaget 2500 kilometer fra Perth, på vestkysten av Australia. 

– Noen av dem var skinnende, noe som kan tyde på at de var av solid materiale, sa Hussein. 

Han presiserte at de foreløpig ikke kan si med sikkerhet at det er vrakrester fra flyet. 

En flyekspert sier til Sky News at objektene som er funnet kan stemme overens med vrakrester etter en styrt. 

Ulike objekter har blitt observert av fly og satellitter den siste uken, senest onsdag, da australske myndigheter twitret at tre nye objekter var sett. Fra fly så det ut som to av gjenstandene var tau, mens det tredje var noe blått.

Ingen av gjenstandene onsdag ble sett ved neste passering over området, noe som har gjentatt seg flere ganger i jakten på Flight MH370. Det er uklart om gjenstandene som er observert onsdag stammer fra flyet, eller om de kan komme fra lastskip. 

Søket etter det savnede malaysiske flyet ble onsdag tatt opp igjen, etter å ha vært innstilt tirsdag på grunn av dårlig vær. 

Søket er innsnevret til et område sør i Det indiske hav, likevel er området på størrelse med Alaska. Tilsammen tolv fly og to skip fra USA, Kina, Japan, Sør-Korea, Australia og New Zealand deltar i søket, melder nyhetsbyrået Ap. 

Ifølge transportminister Hussein er søkefeltet delt i to, med seks fly som deltar i hvert område.

Tidligere i uken sa malaysiske myndigheter at flyet har styrtet sør i Det indiske hav, og ingen av de 239 personene om bord har overlevd. Konklusjonen om styrt kom på bakgrunn av matematiske analyser, basert på siste satellittsignaler fra flyet. 

Men så lenge det ikke vært funnet vrakrester så har pårørende tvilt. Enkelte klamret seg også til håpet om at deres kjære på en eller annen måte skal ha overlevd.

– Vi vil ha sannheten, men vi frykter også at de finner vrakrester. For gjør de det, så vaskes vårt siste håp bort, sier kinesiske Wang Chunjiang, som hadde sin bror på det savnede flyet.