Gir Ferguson skylden for United-nedturen

Frustrerte Manchester United-supportere mener Sir Alex Ferguson overleverte et råttent lag til David Moyes. 

Sir Alex Ferguson smilte og var i godt humør før kampen mot Manchester City, men den skotske managerlegenden merker også fansens vrede etter katastrofesesongen 2013/14. 

Flere fans ga tydelig uttrykk for hva de mente om Ferguson både underveis og etter kampen. Ferguson kritiseres for å overlate klubben til David Moyes i en råtten tilstand, men først og fremst fordi han var sterkt involvert i prosessen som endte med ansettelsen av Moyes.

– United-fansen har vært veldig tålmodige denne sesongen. De har tatt Ferguson på ordet fra mai da han sa «stand by your new manager». Det har United-fansen gjort på en imponerende måte, men det er klart det går en grense for så seiersvante fans. I går fikk vi et bilde på at denne grensen er nådd, sier Øyvind Alsaker.

Vakter måtte passe på David Moyes-banner.
Vakter måtte passe på David Moyes-banner.

– Det som gjør dette veldig delikat er at Moyes er uløselig knyttet til Sir Alex Ferguson og vice versa. Moyes ble invitert hjem til Ferguson og tilbudt jobben. Ferguson valgte å ha en høy profil i ansettelsen av sin etterfølger, og dermed blir han også holdt ansvarlig når det går dårlig, sier Alsaker, og legger til:

– Det som gjør dette enda mer delikat er at Ferguson, i et av hans siste kampprogrammer, skrev at troppen han overlot til Moyes var god nok til å vinne ligaen de neste sju-åtte årene. Men det har gått brutalt fort nedover.

Måtte beskytte Moyes-banner
Både Daily Mirror og Telegraph skriver at supportere ga tydelig uttrykk for hva de mente om Ferguson etter kampen. I tillegg måtte fem vakter fysisk beskytte banneret «The chosen one». Banneret, som hyller David Moyes som den utkårede etterfølgeren til Ferguson, er nå adskillig mindre populært enn tidligere i sesongen.

– Fansen stolte blindt på Ferguson og kom opp med banneret «The chosen one». Her er det en klubb med en voldsom selvtillit som er revet ned fra tronen på en brutal måte. Alle disse tingene hjemsøker nå Manchester United, sier Alsaker. 

Han mener City vant kampen fullt fortjent.

– Med gårsdagens resultat er dette tidenes dårligste Premier League-sesong for Manchester United. Det er bare en av veldig mange negative rekorder satt i denne korte regjeringstiden til David Moyes, sier fotballkommentatoren.

De tidligere Manchester United-spillerne Paul Scholes og Gary Neville er ikke nådige i sin dom over klubbens tilstand.

– De må tenke over i hvilken retning de ønsker å gå. Det er ingen fart og kraft når de skal angripe. I øyeblikket er Manchester United inne i en identitetskrise, sier Neville.

ENGELSKE AVISER: Her er noen av sportsforsidene i dag.
ENGELSKE AVISER: Her er noen av sportsforsidene i dag.

– Da jeg spilte kunne vi ligge under med to og tre mål uten at vi følte oss slått. I dag følte jeg at United aldri kunne komme tilbake, selv da stillingen bare var 0-1, sier Scholes.

Scholes-kritikk av Fellaini
Det er engelske aviser også enig i. 

Den finurlige tittelen «Gone in 43 Dzekonds» topper både i Mirror og Telegraph. Mark Ogden i Telegraph mener Moyes nok en gang tok ut feil lag. Han var, i likhet med Scholes, svært overrasket over at Antonio Valencia startet på benken. I tillegg mener han at Tom Cleverly skulle vært spart for ydmykelsen å spille mot byrivalen.

Scholes rister på hodet over det Maroune Fellaini har levert denne sesongen.

– Han har ikke vært bra, har han? Det er bare å innrømme. Han hadde problemer med håndleddet og har gått glipp av mange kamper, men med tanke på hvor mye penger United brukte på ham hadde jeg forventet mer for å være ærlig. I det minste hadde jeg forventet et par mål fra en sentral midtbanespiller i Manchester United som kostet 270 millioner kroner, sier Scholes.