Vålerenga mot sluttspillfinale etter å ha knust Storhamar

Mens Stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten i møtet med Lillehammer.

Vålerenga - Storhamar 6-1 | Oilers - Lillehammer 5-3

Storhamar kom til Jordal med kniven på strupen etter å ha tapt de to første semifinalene i NM-sluttspillet for Vålerenga.

Sistnevnte ledet 2-0 i kamper etter å ha slått gjestene fra Hamar 4-0 og 4-1. I tredje kamp fikk de en veldig god start.

Se sammendrag av Vålerenga - Storhamar i videovindduet øverst.

Gode i overtall

Da første periode var halvspilt, hadde Vålerenga overtallsspill. Istedenfor å prøve spille ut Storhamar og utnytte overtallet på den måten, bestemte Stefan Espeland seg for klinke til fra blålinjen. 

Det var ingen dum tanke, for pucken seilet rett inn i mål, slik den også gjorde fra han på Hamar forrige kamp. 

Se sammendrag av Stavanger Oilers - Lillehammer i videovinduet under.

Bare et par minutter senere satt den igjen for hjemmelaget. Denne gangen var det Tobias Lindström som styrte pucken inn i mål. Dermed kunne VIF ta pause med en ledelse på 2-0.

Ting ble litt bedre for Storhamar i andre periode, for der endte det i det minste uavgjort. Daniel Sørvik, som har vært brennhet i sluttspillet, la først på til 3-0 til Vålerenga.

– Pinlig

Men da gultrøyene hadde overtallspill litt senere, fant Christian Larriveé en åpning og reduserte til 1-3.

– Første periode var rett og slett pinlig fra vår side. Vi ble enige om at det her funket ikke, og at vi måtte ha mer stolthet, så vi bestemte oss for å gå ut og kjøre, så får vi se hvor langt det rekker, sa Storhamar-spiller, Pål Johnsen, i pausen før den siste perioden.

Men ett minutt uten konsentrasjon var det som skulle til for Vålerenga tok bort alt håp. Først satte Fredrik Csisar inn 4-1, og bare halvminuttet etter stod det 5-1, signert Morten Ask. Espeland scoret sitt andre i kampen fem minutter før slutt, og dermed endte det med 6-1-seier for Vålerenga. 

– Kan ikke legge oss ned og dø

Dersom de vinner den neste kampen, er de klare for finale, men Morten Ask tar ikke seieren på forskudd.

– Det er for tett til det. Det er for små marginer, men det er klart vi har en stor fordel før vi skal opp på Hamar, sier han til TV 2 etter kampen.

– Det er noen momentumer som de har, som ikke vi har, som gjør at det står 3-0 i kamper, sa Rune Gulliksen, Storhamar-trener, etter kampen.

– Vi har en stor utfordringen, ingen tvil om det, men samtidig så tenker jeg at vi ikke kan legge oss ned og dø. Vi må bare tenke fremover og se om vi kan vinne på Hamar.

Oilers i førersetet

I oppgjørene mellom Stavanger Oilers og Lillehammer var det langt mer spenning enn i den andre semifinalen. 

Oilers vant sin hjemmekamp 6-2, men på Lillehammer måtte de se seg slått 1-2. Dermed stod det 1-1 i kamper før tirsdagens oppgjør.

Og der var det hjemmelaget som tok initiativet. Juha-Pekka Loikas satte inn 1-0 til Oilers sju minutter ut i første periode.

Etter hvilen kom svaret fra Lillehammer. Med om lag ni minutter igjen å spille utlignet Alexander Reichenberg til 1-1, men bare to minutter senere var Oilers tilbake i ledelsen igjen takket være Mats Larsen Mostue.

Ny spenning

Seks minutter ut i tredje periode festet hjemmelaget ytterligere grepet om seier da Kurt Davis la på til 3-1. 

Men Lillehammer ville ikke slippe taket, og bare fem minutter senere var det igjen spenning i kampen da Nicolai Bryhnisveen reduserte til 2-3.

2-3 ble til 2-4 fire minutter før slutt. Det sørget Tommy Kristiansen for. 

Kampen hadde fremdeles to scoringer igjen i seg med under et minutt igjen å spille. Nick Schaus økte først til 5-2, før Dag Morten When reduserte og sørget for at kampen endte 5-3.