SPARKET: David Livingston på pressetreff før årets sesong startet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SPARKET: David Livingston på pressetreff før årets sesong startet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

David Livingston har fått sparken

Amerikaneren er ferdig i Lørenskog.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

OSLO/BERGEN (TV 2): Som TV 2 meldte tidligere tirsdag er David Livingston ferdig som trener for Get-ligaklubben Lørenskog.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. Livingston hadde ett år igjen av sin kontrakt med klubben som han kom til i oktober 2011. 

– Etter en del møter med styret har vi blitt enige om at våre veier skilles. Selv om jeg hadde ett år igjen av min kontrakt, har vi kommet til enighet om å avslutte samarbeidet umiddelbart, sier David Livingston.

Lørenskog røk ut av Get-ligaens sluttspill etter et overraskende tap for Lillehammer. I den siste og avgjørende kampen tapte Lørenskog hele 1-7.

Klubben startet sesongen med 20 minuspoeng etter at de sendte lisenssøknaden for sent, og klubben var derfor sjanseløs til å kjempe i toppen i Get-ligaen.

– Ikke fornøyd med resultatene

Det var likevel stilt forventninger til mannskapet i sluttspillet, etter at de klatret til femteplass i grunnspillet.

– Styret i Lørenskog er ikke fornøyd med resultatene sesongen 2013/2014. Sportssjef Atle Olsen uttalte etter sesongsslutt at hele sportsavdelingen ville bli evaluert umiddelbart. Dette gjelder både spillere og støtteapparatet, sier Lørenskog-direktør Svein-Erik Edvartsen til TV 2.

– Totalt er det 26 personer som ikke har kontrakt for neste sesong. Dette gir styret stor handlefrihet når det gjelder utskiftninger.

– Kanskje det beste laget på papiret

TV 2 vet imidlertid at de skal i et møte senere i dag der de endelige detaljene rundt avgangen vil bli fastlagt.

– Jeg er ikke så veldig overrasket. Når hardtsatsende Lørenskog ikke kom seg videre fra kvartfinalen i sluttspillet, så er det ikke rart at de er misfornøyd, sier TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik.

– De er kanskje det beste laget på papiret, med unntak av keeperen. Også har de lagt alle eggene i kurven på sluttspillet etter poengstraffen. Det skjønner jeg at ikke var lett for investoren deres og folka der oppe å akseptere.

– Er det et rett valg å sparke Livingston?

– Nå vet ikke jeg begrunnelsen for det, og det kan jo være årsaker jeg ikke kjenner til, men totalt sett på de årene han har vært har de kanskje ikke hatt den utviklingen de hadde tenkt. Da er det jo han som står til ansvar for det. Samtidig vet jeg at han ikke har vært helt fornøyd med spillerkjøpene som har vært gjort.

Storrengjøring

Tidligere har Lørenskog gjort det klart at assisterende trener Espen Pettersen, fysioterapeut Kristoffer Torgersen og videocoach Ove Sundelus ikke ville få fornyet sine utgående kontrakter.

I tillegg har assisterende lagleder Bjørn Nordby og lege Helge Kjelshus takket nei til å fortsette, så at det blir store utskiftninger i klubben er på det rene.

– Det jo en vårrengjøring, men det er også mer bijobber som går ut. Så det er ikke veldig kritisk, sier Bjørn Erevik.

Flere spillere, blant dem James Sixsmith, har også fått beskjed om at de ikke vil få fornyet kontrakten.