VIL VISE SEG FREM: David Moyes sier laget hans vil vise at de ikke er så langt bak Manchester City som folk vil ha det til. Foto: Scanpix.
VIL VISE SEG FREM: David Moyes sier laget hans vil vise at de ikke er så langt bak Manchester City som folk vil ha det til. Foto: Scanpix.

Moyes: – Vi er ikke langt bak Manchester City

Manchester United-manageren vil vise at naborivalene ikke er «så mye bedre som folk vil ha det til».

Tirsdag braker det løs når Manchester United og Manchester City møtes for 167. gang.

David Moyes og hans gutter har fått seg et par oppturer etter 0-3-tapet for Liverpool for en halvannen uke siden. 

I helgen sørget Wayne Rooney for at det ble tre poeng mot West Ham, tre dager etter at en formidabel snuoperasjon sendte laget videre til kvartfinalen i Mesterligaen.

Se Manchester-derbyet på TV 2 Sport Premium eller Sumo fra kl. 20.00 tirsdag.

Vil vise seg frem

Og slike oppturer har vært sårt tiltrengt for den pressede 50-åringen. På omtrent samme tidspunkt forrige sesong, lå Manchester United tolv poeng foran City. Nå er det de lysblå naboene som har et tilsvarende forsprang - med to kamper til gode.

Sett bort fra 1-0-seieren mot Arsenal, har ikke United slått noen av topplagene denne sesongen. Men Moyes mener likevel de ikke er langt bak City prestasjonsmessig. Tirsdag kveld får han muligheten til å vise det.

– Vi skal prøve å prestere bedre enn det vi har gjort i de store kampene. Det blir viktig for oss å vise hvilket nivå vi har, sa Moyes på pressekonferansen mandag.

Premier League: Tabell | Terminliste | Statistikk | Skader og karantener

– Jeg mener vi har nivået, og vi er ikke så langt bak som flere skal ha det til, og jeg er sikker på at det blir bedre. Vi vil vise at vi fremdeles kjemper og skal gjøre alt vi kan for å vinne.

– Ikke favoritter

Manchester City-manager, Manuel Pellegrini, nekter å gå med på at de er favoritter.

– Vi er ikke favoritter i noen kamper. Vi er inne i en god periode, men vi møter et stort lag på deres hjemmebane, så jeg mener vi ikke er favoritter, sa han på pressekonferansen. 

Chileneren må klare seg uten Sergio Agüero i toppkampen, men Moyes har også trøbbel på skadefronten.

Skadetrøbbel

Michael Carrick måtte inn som midtstopper mot West Ham fordi Chris Smalling, Rio Ferdinand og Jonny Evans er skadet. Nemanja Vidic var suspendert, og vil være det mot City også. 

Om noen av de tre skadede spillerne blir klare, ville Moyes ikke avsløre, men han føler seg trygg på at Carrick kan steppe inn som stopper igjen.

– Michael gjorde det bra som midtstopper. Han har spilt der før, så det er ikke noe problem, sier han og legger til at de også kan sette inn Marouane Fellaini eller Patrice Evra på stopperplass også.