Anneli Drecker hyller Dagsland: – Det var ekstremt mektig

Se hennes versjon av «Alt eg såg».

Sigvart Dagsland (50) platedebuterte i 1985 med «Joker», og har siden den gang gitt ut 13 album, blitt nominert til Spellemannpris tre ganger, og i 1990 vant han Spellemann for beste album med «Alt eg såg».

Lørdag klokken 20.00 på TV 2 skal sangene hans tolkes av Alexander Rybak, Simone Eriksrud, Samsaya, Lars Lillo-Stenberg, Øivind «ELG» Elgenes og Anneli Drecker.

– Ekstremt mektig

Anneli Drecker velger en av hans mest kjente låter, «Alt eg såg», fra det Spellemann-vinnende albumet med samme navn.

Dagsland blir både overrasket og glad over Dreckers tolkning.

– Jeg skjønte at hun kan noe ikke jeg kan, og det ble jeg veldig nysgjerrig på. Hun bruker basslinjene og lar de gå oppover og lar låta ta av på helt andre steder enn jeg hadde trodd. Da var jeg kommet til stadiet hvor jeg var lamslått. Det var ekstremt mektig, sier Sigvart Dagsland til TV 2.

Skrevet til søsteren

Dagsland forteller i «Hver gang vi møtes» at «Alt eg såg» ble skrevet til søsteren etter ektemannen hennes døde på en nyttårsaften. Hele familien var samlet på sykehuset, og da døden inntraff gikk de ut og så at alle feiret nyttårsaften.

– Jeg tenkte faktisk at dette sier noe til oss om at livet går videre. Det fortsetter, sier han.

– Dagen etter satt jeg meg ned ved flygelet hos mine foreldre og den låten kom fallende ned til min søster. Jeg var redd også fordi det var sterke saker. Jeg fortalte henne at jeg hadde skrevet sangen og hun hørte på den og sa «den må du bruke».