Sandra Lyng Haugen ble kastet tomater på 

Artisten forteller om perioder i livet der hun har fått bruk for sin mentale styrke. 

– Du kan ikke legge deg ned uansett hva som skjer. Man må smile og prestere. 

Det er Sandra Lyng Haugens ord. 26-åringen har vært gjennom mange tøffe perioder med mobbing, dårlige terningkast, sykdom og kritikk. Nå er hun ute med en ny singel, «Don't care» og er en av deltakerne i TV 2-programmet «Det sterkeste kjønn». Et av konkurransetemaene i programmet er mental styrke, noe Sandra Lyng Haugen mener hun har hatt mye bruk for gjennom sine 26 år. 

Ble kastet tomater på

I TV 2-programmet forteller hun om en episode der hun virkelig fikk bruk for indre styrke. Hun var 17 år og på Idol-turné. De skulle spille på en scene i nærheten av Sandras hjemsted, Mosjøen. Flere av vennene hennes hadde lovt å komme, men ingen dukket opp. Ti minutter før Sandra skulle på scenen fikk hun en telefon fra sin pappa. 

– Mamma og pappa skulle skilles. Jeg tørket tårer og gikk ut på scenen. Der ble jeg kasta tomater på, av folk fra mitt eget område som var sjalu. Det krevde jævlig mental styrke, forteller Lyng Haugen i programmet. 

Til TV2.no utdyper hun episoden: 

– Janteloven sto sterkt den dagen. Det var første-, og forhåpentligvis siste, gang jeg ble kastet tomater og buet på. Jeg lot ikke publikum se at jeg gråt, og smilte og sang til de som var tilstede. Det var vel et indre drive som gjorde at jeg taklet det. En stahet og et ønske om å gi noe til de som faktisk satte pris på at jeg var der, sier Lyng Haugen. 

Ung i en tøff bransje

Sandra Lyng Haugen startet sin musikkarriere veldig ung, noe som har bydd på både opp- og nedturer for den unge artisten. 

– Den største utfordringen med å være så ung i en tøff bransje var at jeg ikke helt visste hvem jeg var ennå. Det er rundt 16 års-alderen du begynner å formes som en selvstendig person. Jeg ble dratt i forskjellige retninger – også av meg selv. Jeg prøvde og feilet, og lærte av det, sier hun. 

Kroppsfiksering og ansvar

I 2009 fortalte Lyng Haugen pressen at hun har lidd en knallhard kamp mot bulimi. I dag nekter hun å la andre fortelle henne hvordan hun skal se ut, samtidig som hun tar et ansvar ovenfor andre unge gutter og jenter der ute. 

– Jeg har alltid ment at vi som er i det offentlige søkelyse har et ansvar. Å sulte seg samtidig som man har tusenvis av «slik slanker du deg»-reklamer overalt er skadelig. Et tips til unge jenter er å prøve å ikke la seg påvirke av dagens kroppsfiksering. Vi er alle bra nok som vi er, og det er fint at vi er forskjellige.

JENTENE VS. GUTTENE: Sandra Lyng Haugen med resten av deltakerne i «Det sterkeste kjønn». FOTO: TV 2
JENTENE VS. GUTTENE: Sandra Lyng Haugen med resten av deltakerne i «Det sterkeste kjønn». FOTO: TV 2