Hat trick-Messi historisk El Clasico-helt

Troner alene på toppen i antall scoringer i El Clasico-sammenheng.

Real Madrid - Barcelona 3-4:

Med tre scoringer sørget Lionel Messi nesten på egenhånd for at Barcelona slo Real Madrid 4-3 i søndagens forrykende El Clasico.

For bare tredje gang på 89 El Clasico's på Bernabeu ble det scoret sju mål.

Seieren betyr at ingenting er avgjort i gullkampen i La Liga. Ni serierunder før slutt topper Atletico Madrid på innbyrdes oppgjør foran Real Madrid. Begge har 70 poeng.

HISTORISK: Messi er nå mestscorende i El Clasico-sammenheng.  AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
HISTORISK: Messi er nå mestscorende i El Clasico-sammenheng.  AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Barcelona følger på tredjeplass ett poeng bak de to Madrid-klubbene.

– Vi spilte en god kamp og gjorde alt vi kunne for å vinne denne kampen. Selvfølgelig er jeg skuffet over at vi misbruker mange store sjanser i løpet av kampen. Men det er okay. Vi er fremdeles med og kjemper om gullet, slo Real Madrid-trener Carlo Ancelotti fast på pressekonferansen etter kampen.

Barcelonas Xavi mener gullkampen nå er helt åpen.

– Vi spilte virkelig en god kamp, og jeg mener vi var det beste laget. La Liga er helt åpen nå, og det som var viktig nå i tillegg til seieren over Real Madrid er at vi forbedret målforskjellen, poengterte Barcelona-veteranen.

Ronaldo klaget på dommeren
Cristiano Ronaldo kom med omstridte uttalelser om dommeren etter nederlaget.

– Vi spilte mot 12 mann, det er alltid det samme. Jeg vet ikke hvorfor. Kanskje ønsker de Barcelona tilbake i tittelkampen. Dette er noe jeg ikke ønsker å holde inni meg, og jeg ser ikke etter unnskyldninger. Men dommeren som dømte i kveld er ikke kvalifisert til å dømme en kamp som dette, ble Ronaldo sitert på av flere spanske aviser etter kampslutt.

– Dersom Barcelona hadde tapt, så ville de ha vært ute av tittelkampen. Etter fem år i Spania begynner jeg nå å skjønne hvordan ting fungerer, sa han kryptisk.

Messi scoret to av  sine tre mål fra straffemerket og gikk skrev seg inn i historiebøkene i spansk fotball.

Passerte Real Madrid-legender
Messi har nemlig nå scoret 21 mål mot Real Madrid, og han gikk dermed fordi Real Madrid-legenden Alfredo Di Stéfano (18) i antall scoringer i bataljene mellom de spanske rivalene.

– Det er vanskelig å prate om Messi, og egentlig er det ikke noe behov for det. Det vil bare bli kompliment etter kompliment. Han har slått enda en rekord. Nå håper jeg at han gir meg matchballen, sier Barcelona-trener Tata Martino etter triumfen mot Real Madrid.

Lionel Messi har nå scoret i syv av de åtte siste seriekampene og scoringen sørget for at han gikk forbi Hugo Sánchez (234 mål) på andreplassen på listen over de mestscorende spillerne i Spania noensinne. Messi har nå totalt 236 mål i Spanias øverste serie.

Lionel Messi scoret sitt første mål for kvelden da han satte inn 2-2 i søndagens El Clasico på Bernabeu.

Før han scoret 2-2-målet var Messi servitør til Andrés Iniesta allerede etter seks minutters spill. Messi fant Iniesta med en fin pasning, og lagkameraten svarte med å sende ballen i nettaket og stilne hjemmefansen på Bernabeu.

Benzema fikk hjelp av Di Maria
Etter 20 minutters spill headet imidlertid Karim Benzema inn utligningen for Real Madrid, etter et vakkert innlegg fra Angel Di Maria.

Samme Di Maria serverte Benzema fire minutter senere da franskmannen sendte hjemmelaget opp i 2-1-ledelse.

Messis historiske 2-2-scoring kom fire minutter før pause, etter en nydelig kombinasjon med spissmakker Neymar.

Etter sidebyttet skapte Real Madrid en rekke sjanser og styrte mesteparten av spillet i åpningsminuttene av omgangen. 

Og etter 55 minutter klarte ikke Barcelona lenger å motstå presset.

Omdiskuterte straffespark
Ronaldo gikk i bakken etter en duell med Dani Alves, og dommeren pekte på straffemerket. TV-bildene viste imidlertid at Ronaldo ble taklet utenfor 16-meteren.

Fra 11-metersmerket gjorde Ronaldo ingen feil og scoret sikkert med en hard markkryper i venstre hjørnet. Det var Ronaldos 13. «El Clasico»-mål og sin 26 fulltreffer for sesongen. 

Gullballen-vinneren for 2014 har nå scoret i åtte strake kamper for Real Madrid.

Ti minutter senere slo imidlertid Messi og Barcelona tilbake. Messi fant Neymar med en gjennombruddspasning. Brasilianeren gikk i bakken etter en duell med Sergio Ramos innenfor 16-meteren, og dommeren dømte straffespark selv om TV-bildene viste at Neymar falt lett. Ramos fikk direkte rødt kort og Real Madrid måtte fullføre kampen med ti mann.

Fra straffemerket var Messi like sikker som Ronaldo var for Real Madrid ti minutter tidligere. Den allerede historiske argentineren scoret sitt 20. «El Clasico»-mål og sørget for stillingen 3-3.

Dunket ballen i krysset
Ikke lenge før slutt kunne høyrebacken Dani Alves blitt matchvinner for Barcelona, men skuddet fra om lag 30 meter traff stolpen og ut.

Åtte minutter før slutt fikk Barcelona straffespark igjen etter en duell med Xabi Alonso. 

Messi gjorde igjen ingen feil fra straffermeket. På overlegent vis smalt han straffesparket i krysset bak en sjanseløs Lopez.

Flere mål ble det ikke i kampen, og det intense oppgjøret der dommeren delte ut fire gule kort og ett rødt, endte dermed med 4-3-seier til Barcelona. 

Slik startet lagene: 

Barcas lag mot R. Madrid: Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Fabregas, Messi, Neymar

Reals lag mot Barcelona: Lopez, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Modric, Alonso, Di Maria, Ronaldo, Benzema, Bale